Cele 120 de fotografii finaliste #FAR2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-120-de-fotografii-finaliste-far2018/

Concursul Fotograful Anului în România se apropie cu paşi repezi de sfârşit. Pe 7 octombrie, la Cinema PRO, va avea loc Gala Premiilor Fotograful Anului în România.

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2018

Va fi momentul în care va fi anunțat marele câștigător al premiului de 30.000 RON plus câștigătorii celor 12 categorii ale competiției.

Gazda evenimentului va fi Lucian Mîndruță. În cadrul evenimentului, formațiile Vița de Vie și Days of Confusion vor susține două concerte acustice special pregătite pentru această gală.

Biletele se găsesc la prețul de 45 RON (în avans), iar la intrare se vor găsi la prețul de 60 RON (în limita locurilor disponibile). Gala Premiilor FAR face parte din calendarul festivalului internațional de fotografie Bucharest Photofest.

Pe 2 octombrie a fost anunțată și lista finaliștilor pe fiecare categorie de concurs în parte, pe care o regăsiți mai jos.

Cele 120 de fotografii finaliste vor face obiectul unei expoziții, expoziție ce va fi vernisată pe data de 13 octombrie la H III.

Categorii și finaliști Fotograful Anului în România 2018

#1 Arhitectură
Victor Cristescu, Magda Fulger, Radu Becus, Cantemir Aron Mandru, Gabriela Patrascan, Radu Malasincu (3 imagini), Monica Patrascoiu, Ioana-Adriana Apostol

#2 Comercial & Produs
Gabriela Oancea, Marius Eduard Canura, Andrei Raileanu, Carmen Elena Puiu, Bogdan-Alexandru Pricope, Perciuleac Cristina, Vladimir Dumbrava, Liviu Voicu (3 imagini)

#3 Fotografie Documentară
Cosmin Bumbuț (4 imagini), Calaceanu Horia (2 imagini), Andrei Pungovschi (3 imagini), Dan Mihailescu

#4 Eveniment
Laurentiu Nica, Mihai Chelba, Sebastian Marcovici, Pavel Curagau, Catalin Anghel (5 imagini), Raluca Ciobanu

#5 Fashion
Andreea Andrei, Cristina Venedict, Roxana Enache (2 imagini), Fabian Tatomirescu, Stefan Buga, Victor Batrincea, Andreea Retinschi (2 imagini), Catalin Anghel

#6 Fineart & Creativ
Alin Barbir, Daniel Munteanu, Cristina Petrica, Alexandru Axon (2 imagini), Oana Stoian (4 imagini), Gabriel Stanciu

#7 Peisaj
Ionut Alexandru Coman, Andrei Ionut Dascalu, Lazar Ovidiu, Zsolt Simay (2 imagini), Gheorghe Popa, Jeno Major (3 imagini), Ionut Burloiu

#8 Natură & Wildlife
Sergiu Paun, Andrei Moldovan, Lazar Ovidiu, Sebastian Mastahac, Adrian Petrisor, Silviu Matei (2 imagini), Andrei Raileanu, Szilveszter Kis, Alexandru Nazare

#9 Open
Ovi D Pop (2 imagini), Alexandru Axon, Albert Sebastian, Marian Plaino, Florin Micu, Laurentiu Pavel, Cristian Lipovan (2 imagini), George-Tiberiu Bufan

#10 Fotojurnalism
Oliver Merce, Dumitru Angelescu, Corneliu Cazacu, Andrei Iliescu, Andrei Pungovschi (6 imagini)

#11 Portret
Olari Ionut, Bogdan Merluşcă, Ioana-Adriana Apostol, Vlad-Viorel Vladau, Alexandru Vasiliu, Monica Patrascoiu, Cristina Venedict, Vlad Dumitrescu (2 imagini), Andreea Retinschi

#12 Fotografie de stradă
Diana Maria, Alexandru Ilea (2 imagini), Pompilia Elena Raceala, Panfil Pirvulescu, Paul Suciu, Cosmin Bumbuț, Raul Stef, Marius Cinteza, Lucian Parvulescu

Despre #FAR2018

Fotograful Anului în România este un concurs de fotografie care își propune să premieze și să aducă în atenția publicului pe cei mai buni creatori români din acest domeniu. Este un concurs deschis, cu 12 secțiuni, cu premii de peste 85.000 lei și un juriu format din profesioniști români și străini, asociați cu publicații de prestigiu, membri în juriile celor mai importante competiții de profil din lume.

Platforma Fotograful Anului în România, dincolo de competiția propriu-zisă, își propune să ofere celor mai buni dintre participanți burse, stagii de pregătire și cursuri, precum și mentorat cu fotografi și editori foto ai unor publicații internaționale. De asemenea, vom sprijini câștigătorii în evoluția profesională, oferindu-le expunere în media națională și internațională.

*

Câteva dintre cele 120 de fotografii finaliste #FAR2018

Andrei Pungovschi

Andrei Pungovschi

Buga Stefan

Catalin Anghel

Coman Ionut Alexandru

Ionut Burloiu

Major Jeno

Marian Plaino

Popa Gheorghe

 

Foto: FAR2018 – facebook, Cosmin Bumbuț, Andrei Pungovschi, Catalin Anghel, Buga Stefan

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.