Cele mai aşteptate filme ale anului 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-asteptate-filme-ale-anului-2013/

Lungmetrajul „Un interval de 9 minute”, de Corneliu Porumboiu, dar şi titlurile filmate în România „The Zero Theorem”, de Terry Gilliam, şi „The Necessary Death of Charlie Countryman”, de Fredrik Bond, se numără printre cele mai aşteptate pelicule ale anului 2013, potrivit ioncinema.com. Lungmetrajul „Un interval de nouă minute”, care îi are în distribuţie pe […]

Un articol de Andrada Văsii|18 ianuarie 2013

Lungmetrajul „Un interval de 9 minute”, de Corneliu Porumboiu, dar şi titlurile filmate în România „The Zero Theorem”, de Terry Gilliam, şi „The Necessary Death of Charlie Countryman”, de Fredrik Bond, se numără printre cele mai aşteptate pelicule ale anului 2013, potrivit ioncinema.com.

Lungmetrajul „Un interval de nouă minute”, care îi are în distribuţie pe Bogdan Dumitrache şi pe Diana Avrămuţ, spune povestea unui regizor care realizează noul său film, în format digital.

„Aflat în postproducţie din decembrie (2012, n.r.), filmul va fi cel mai probabil lansat la festivalul care i-a adus faimă (Festivalul de la Cannes, n.r.), poate în secţiunea Un Certain Regard, pentru a doua oară, dacă nu este primit în competiţia oficială”, scrie ioncinema.com

Un interval de nouă minute” s-a clasat pe locul al şaptelea în Top 100 cele mai aşteptate filme ale lui 2013, înaintea unor titluri semnate de Jim Jarmusch, Michel Gondry, Spike Lee, Pedro Almodovar şi Terrence Malick.

Filmul „The Necessary Death of Charlie Countryman”, debutul lui Fredrik Bond, cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen şi Melissa Leo în distribuţie, s-a clasat pe locul al 61-lea în acest top. „The Necessary Death of Charlie Countryman” a fost filmat la Studiourile MediaPro din Buftea, anul trecut, şi va rula în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în februarie.

Cel mai nou titlu al lui Terry Gilliam, „The Zero Theorem”, filmat în întregime la Bucureşti, tot la Studiourile MediaPro, se regăseşte cu şapte locuri sub „The Necessary Death of Charlie Countryman”, pe poziţia a 68-a. Din distribuţia filmului fac parte Christoph Waltz, Matt Damon, Ben Whishaw, Tilda Swinton, David Thewlis şi Mélanie Thierry. Gilliam a introdus în film locuri-simbol ale Bucureştiului, precum Ateneul Român şi Calea Victoriei.

În prezent, filmul este în postproducţie şi se pare că premiera (în cinematografe, n.r.) ar fi programată pentru luna decembrie. Cu o asemenea distribuţie, predicţiile duc spre festivaluri de film uriaşe, precum cele de la Cannes, Veneţia şi Toronto„, scrie ioncinema.

În topul celor mai aşteptate filme ale anului 2013 au mai fost incluse „Knight of Cups”, de Terrence Malick (locul 13), „Paradise. Hope”, de Ulrich Seidl (17), „Old Boy”, de Spike Lee (36), „Mood Indigo”, de Michel Gondry (31), şi „Only Lovers Left Alive”, de Jim Jarmusch (39).

Pe primul loc al topului se află „Nymphomaniac”, de Lars Von Trier.

 

 

Sursa: Mediafax

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

30
/12
/15

Mihaela Drăgan (29 de ani), romă, actriță, feministă. A cunoscut, în anii din urmă, succesul în teatrul independent românesc, cu spectacole precum “Del Duma”, “La Harneală” sau “Gadjo Dildo”. Dar cine este, de fapt, Mihaela Drăgan? De unde vine? Și, mai ales, încotro se îndreaptă?