Cele mai bune filme europene nominalizate la Premiile Gopo 2021 se văd gratuit pe TIFF Unlimited
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-bune-filme-europene-nominalizate-la-premiile-gopo-2021-se-vad-gratuit-pe-tiff-unlimited/

Cele patru producţii nominalizate la categoria Cel mai bun film european a celei de-a XV-a ediţii a Premiilor Gopo pot fi vizionate în perioada 18-20 iunie pe TIFF UNLIMITED.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2021

Filmele vor fi  disponibile pe platforma online, gratuit, timp de 24 de ore. Gala Premiilor Gopo va avea loc marți, 29 iunie, și va fi transmisă în direct pe PRO TV PLUS începând cu ora 19.30 și pe premiilegopo.ro.

Lungmetrajele europene nominalizate anul acesta la Premiile Gopo sunt: „Les Miserables”/ „Mizerabilii” (r. Ladj Ly), „Il Traditore”/ „Trădătorul” (r. Marco Bellocchio),  „It Must Be Heaven”/ „Paradisul, probabil” (r. Elia Suleiman) și „Sorry We Missed You”/ „În absența dvs.” (r. Ken Loach).

Vineri 18 iunie și sâmbătă 19 iunie, cele patru titluri vor fi disponibile online, gratuit, pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), timp de 24 de ore de la ora difuzării conform programului:

VINERI, 18 iunie, 2021

20:00 – „Les Miserables”/ „Mizerabilii” (r. Ladj Ly | Franța | distribuitor: Independența Film)

Inspirat din revoltele anului 2005 din Paris, declanșate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al forțelor de ordine, „Les Miserables”/ „Mizerabilii” spune povestea lui Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, care se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, un cartier problematic din suburbiile Parisului. Făcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, Stephane descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul, dar și dintre localnici și poliție.

22:00 – „Il Traditore”/ „Trădătorul” (r. Marco Bellocchio | Italia, Franța, Germania, Brazilia | distribuitor: Independența Film)

Lungmetrajul lui Marco Bellocchio spune povestea adevărată a lui Tommaso Buscetta, supranumit „capul celor două lumi”, primul informator din interiorul mafiei siciliene a anilor ’80. Decizia acestuia de a-l întâlni pe judecătorul Giovanni Falcone și de a-și trăda jurământul de credință făcut clanului Cosa Nostra a dus la arestarea a peste 300 de membri ai mafiei italiene.

SÂMBĂTĂ, 19 iunie, 2021

20:00 – „It Must Be Heaven”/ „Paradisul, probabil” (r. Elia Suleiman| Franța, Qatar, Germania, Canada, Turcia, Teritoriile Palestiniene |distribuitor: Independența Film)

Elia Suleiman emigrează din Palestina în căutarea unui nou „acasă”, însă, își dă seama curând că țara sa de origine îl urmează ca o umbră. Promisiunea unei vieți noi se transformă rapid într-o comedie absurdă. Oricât de departe ar călători, de la Paris la New York, apare ceva care-i amintește de patria lăsată în urmă. Un film în cheie comică, semnat de regizorul multipremiat Elia Suleiman, care explorează noțiuni precum identitatea, naționalitatea și apartenența.

22:00 – „Sorry We Missed You”/ „În absența dvs.” (r. Ken Loach | Marea Britanie, Franța, Belgia  | distribuitor: Independența Film)

Ricky, Abby și cei doi copii ai lor locuiesc la Newcastle. Sunt o familie puternică și au grijă unii de alții, chiar dacă se zbat în datorii. Rămas temporar fără loc de muncă, Ricky vede o șansă formidabilă atunci când se ivește ocazia de a fi curier și șofer pe propria sa mașină. Abby, soția sa, îngrijitoare la domiciliu, îl ajută să-și împlinească visul vânzându-și propria mașină, astfel încât Ricky să își cumpere o autoutilitară și să devină șofer independent.

Curând, Ricky descoperă că trebuie să dea socoteală firmei de transport care îi repartizează cursele și îi controlează munca și, în final, viața sa și pe cea a familiei.

Detalii pe Facebook.

Câștigătorul Premiului Gopo pentru Cel mai bun film european va fi anunțat pe 29 iunie în cadrul Galei Premiilor Gopo, care va avea loc marți, 29 iunie, și va fi transmisă în direct pe PRO TV PLUS începând cu ora 19.30 și pe premiilegopo.ro.

Gala Premiilor Gopo 2021 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Dacin Sara și Babel Communications, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Sponsori principali: Apa Nova o companie Veolia, Banca Transilvania, Cellini, Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, IQOS, Țiriac Auto

Parteneri: Centrul Cultural Mihai Eminescu, Stella Artois, Caii de Letea, Conceptual Lab by Theo Nissim, Pop Cola, Gett’s

Partener de monitorizare: MediaTRUST

Parteneri media principali: PRO TV PLUS, PRO CINEMA
Parteneri media: Rock FM, All about Romanian Cinema, Cinemap, Cooperativa Urbană, Coverstories, Cultura la Dubă, Decât o Revistă, Elle, Films in Frame, Happy Fish, Hotnews, IQAds, Libertatea, Liternet, Movienews, Psychologies, Smark, Spotmedia, Unica, Urban.ro, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.

Detalii pe: Website | Facebook | Instagram | Youtube

 

 

 

28
/12
/13

Dispariţia regizorului Dinu Cocea a adus tristeţe în sufletele artiştilor din România, mulţi dintre aceştia având ocazia să lucreze cu “părintele filmelor cu haiduci”.

28
/12
/13

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru Mediafax, fiica artistului, Oana Cocea.

28
/12
/13

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

27
/12
/13

Actorii Peter O’Toole, Giuliano Gemma şi Paul Walker, regizorul Patrice Chereau, cântăreţul Lou Reed şi compozitorul Armando Trovajoli, scriitorii Seamus Heaney şi Doris Lessing, dar şi personalităţile politice Margaret Thatcher şi Nelson Mandela se numără printre marii disparuti ai anului 2013.

27
/12
/13

Filmul romanesc in 2013 a strălucit prin "Poziţia copilului", o peliculă care a adus în premieră Ursul de Aur unui lungmetraj autohton. Propus și la Oscar din partea României, "Poziţia copilului" nu a fost inclus și pe lista scurtă a premiilor Academiei de film americane - O analiză Mediafax.

26
/12
/13

2013 este considerat de mulţi critici anul cu cea mai impresionantă abundenţă creativă din ultima vreme, dar şi anul în care recordul global de încasări are şanse mari să fie doborât până pe 31 decembrie. Cinematograful în 2013 - o analiză Mediafax.

26
/12
/13

Martin Scorsese a fost criticat după o proiecţie specială a celui mai recent film al său, „The Wolf of Wall Street", la Los Angeles, de câţiva membri ai Academiei de film americane, care i-au reproşat celebrului regizor faptul că „a glorificat decadenţa de pe Wall Street".

26
/12
/13

Compozitorul grec Mikis Theodorakis, autorul coloanei sonore a filmului "Zorba Grecul", a fost internat la Atena din cauza unei infecţii respiratorii.

24
/12
/13

Violenta din cinematografie îngrijorează autoritățile americane. Acestea au iniţiat o anchetă cu scopul de a determina dacă cineastii de la Hollywood au o anumită responsabilitate faţă de masacrele comise recent în Aurora (Colorado) şi Newtown (Connecticut).

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.