Cele mai bune fotografii din lume sunt la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-bune-fotografii-din-lume-au-ajuns-la-bucuresti/

50 dintre fotografiile premiate la Sony World Photography Awards 2015, cea mai mare competiţie de profil din lume, sunt expuse zilele acestea (7-16 septembrie) la Muzeul Țăranului Român. Printre acestea se număra şi cele ale fotografilor români Cosmin Bumbuţ şi Auraş Mihaiu, premiaţi în competiţie

Un articol de Petre Ivan|8 septembrie 2015

În 2015, Sony World Photography Awards a înregistrat un număr record de înscrieri: 173.444 de înscrieri din 171 de țări

Expoziția de la Muzeul Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu se desfășoară în cadrul Festivalului de Fotografie Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din România, ajuns la a doua ediție.

"Alesul oilor",  de Auraș Mihaiu

„Alesul oilor”, de Auraș Mihaiu

Anul acesta, au loc aproximativ 45 de evenimente în cadrul festivalului, la care sunt așteptați invitați din Canada,  SUA, Olanda, Polonia,  Ucraina si Republica Moldova.

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria „Camera intimă” realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului „Fotograful anului” la secțiunea „Arhitectură” în cadrul SWPA 2015. Lucrarea sa cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România.

Totodată, amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea „Alesul oilor”,  de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului Romania National Award.

El a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

Foto: Cele mai bune fotografii din lume , Sony World Photography Awards 2015 – worldphoto.org

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?