Cele mai bune fotografii din lume sunt la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-bune-fotografii-din-lume-au-ajuns-la-bucuresti/

50 dintre fotografiile premiate la Sony World Photography Awards 2015, cea mai mare competiţie de profil din lume, sunt expuse zilele acestea (7-16 septembrie) la Muzeul Țăranului Român. Printre acestea se număra şi cele ale fotografilor români Cosmin Bumbuţ şi Auraş Mihaiu, premiaţi în competiţie

Un articol de Petre Ivan|8 septembrie 2015

În 2015, Sony World Photography Awards a înregistrat un număr record de înscrieri: 173.444 de înscrieri din 171 de țări

Expoziția de la Muzeul Țăranului Român, sala Tancred Bănățeanu se desfășoară în cadrul Festivalului de Fotografie Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din România, ajuns la a doua ediție.

"Alesul oilor",  de Auraș Mihaiu

„Alesul oilor”, de Auraș Mihaiu

Anul acesta, au loc aproximativ 45 de evenimente în cadrul festivalului, la care sunt așteptați invitați din Canada,  SUA, Olanda, Polonia,  Ucraina si Republica Moldova.

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria „Camera intimă” realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului „Fotograful anului” la secțiunea „Arhitectură” în cadrul SWPA 2015. Lucrarea sa cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România.

Totodată, amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea „Alesul oilor”,  de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului Romania National Award.

El a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

Foto: Cele mai bune fotografii din lume , Sony World Photography Awards 2015 – worldphoto.org

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.