Cele mai frumoase muzee din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-frumoase-muzee-din-lume/

Astăzi este Ziua internaţională a muzeelor, prilej pentru a vă prezenta un top al celor mai frumoase muzee din lume, întocmit anul trecut de cunoscutul site TripAdvisor, şi de pe care nu lipsesc muzee precum: Luvru, Prado, Van Gogh sau Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2017

Topul cele mai frumoase muzee din lume

Muzeul Luvru (Franța, Paris)

Muzeul Luvru deține titlul de cel mai mare muzeu din lume și are  statutul de monument istoric. Aproape 35.000 de opere sunt situate în incinta lui, iar cei 60.000 de metri pătrați oferă suficient spațiu de plimbat și admirat. Este al doilea cel mai vizitat muzeu din lume, cu 9.26 milioane de vizitatori călcându-i pragul în fiecare an.

Muzeul Național Prado (Spania, Madrid)

Acest muzeu conține una dintre cele mai frumoase colecții de artă europeană, datând din secolul 12 până la începuturile secolului 19.  Este considerat unul dintre cele mai bune muzee de artă din lume, fiind concentrat în principiu pe sculptură și pictură.Muzeul Van Gogh din Amsterdam

Muzeul Van Gogh (Olanda, Amsterdam)

Acest muzeu este dedicat aproape în totalitate pictorului olandez Vincent van Gogh, conținând cea mai mare colecție a pictorului din întreaga lume. Este al doilea cel mai popular muzeu al Olandei și se clasează pe locul 35 din lume în topul muzeelor de artă.

Muzeul Metropolitan de Artă (SUA, New York)

Acest muzeu (poreclit „the Met”), este printre cele mai vizitate muzee de artă din toată lumea, dar și cea mai mare  locație de acest fel din Statele Unite. Cu peste 2 milioane de opere de artă în colecțiile permanente, o vizită aici poate dezvălui o mică parte dintr-o multitudine de culturi, cum ar fi egipteană, americană sau chiar europeană.

Galeria Națională (Marea Britanie, Londra)

Fundată în anul 1824, Galeria Națională este un muzeu de artă situat în Piața Trafalgar din Londra. Cu o colecție de peste 2.300 de picturi datând din secolul 13 până în secolul 20, este una dintre cele mai lucrative carități din Anglia și unul dintre cele mai vizitate muzee ale lumii.

Galeria Accademia din FlorențaGaleria Accademia (Italia, Florența)

Acest muzeu este considerat a fi casa sculpturii David a faimosului Michelangelo. Conține o multitudine de sculpturi ale artistului, cât și alte opere Renascentiste. Acest muzeu a fost fondat în anul 1784 de către Ducele Toscanei, Pietro Leopold.

Muzeul Orsay (Franța, Paris)

Muzeul Orsay este unul dintre cele mai mari muzee de artă din Europa și conține cea mai mare colecție de opere impresioniste și post-impresioniste din lume. Aflat în fosta Gară Orsay, acest muzeu oferă o selecție vastă de opere franceze, datate între 1848 și 1914.

Muzeul Pergamon (Germania, Berlin)

Acest muzeu este unul dintre cele mai mari și vizitate muzee din Germania. Muzeul Pergamon conține 3 mari colecții, acestea fiind: Antichitate, Arta Islamică și, nu în ultimul rând, artă din Orientul Mijlociu.Muzeul Qin al Războinicilor și Cailor de Teracotă

Institutul de Artă din Chicago (SUA, Chicago)

Acest muzeu este unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, cu o media de aproximativ 1.5 milioane de oameni care îi calcă pragul anual. Conține o multitudine de opere impresioniste și post-impresioniste, având exemple de artă contemporană, grafică sau chiar arhitecturală.

Muzeul Qin al Războinicilor și Cailor de Teracotă (China, Xi’an)

Acest muzeu face parte din lista UNESCO pentru monumente și conține mausoleumul primului împărat al Chinei, Qinshihuang. Precum sarcofagele Egiptenilor din antichitate, și aceste exponate fac parte din tradiția înmormântărilor, dezvăluind obicee de mult pierdute. Colecția include 8.000 de soldați sculptați, 130 de trăsuri, 520 de cai și 150 de membrii ai cavaleriei.

Foto: Cele mai frumoase muzee din lume – facebook

 

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.

02
/04
/21

Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Consulatului onorific al Spaniei la Cluj-Napoca, expoziţia fotografică „Muzeul Prado iese în stradă”.

29
/03
/21

După expoziții care-au atras atenția în 2020, precum „Woman Unchained“, by Irina Greciuhina, „Un veac de singurătate“, aparţinând celei mai mari pictoriţe din Republica Moldova, Valentina Rusu Ciobanu, ajunsă la vârsta centenarului, și „The Severed Garden“, by Vadim Creţu, spațiul expozițional Arbor.art.room propune, începând de săptămâna aceasta, o nouă expoziție, de această dată deschizându-se spre domeniul „artei conceptuale“.

28
/03
/21

Primăvara aduce, săptămânal, la TVR 3, peste 40 de ore de programe culturale. Sezoane noi ale emisiunilor consacrate, dar şi producţii realizate în premieră vă aşteaptă din 29 martie, la TVR 3.

07
/03
/21

Muzeul Municipiului București organizează de opt ani evenimente dedicate celei de-a noua arte: banda desenată. Seria expozițiilor „Maeștri ai benzii desenate românești” revine cu expoziția „Haplea – bandă desenată interbelică”, partea a II-a, deschisă la Casa Filipescu Cesianu. Din 3 martie, ea se poate vizita până pe 30 aprilie 2021.