Cele mai furate carti din librării în 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-furate-carti-din-librarii-in-2013/

“De ce este România altfel”, de Lucian Boia, “Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, “Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, şi “Fii demn”, de Dan Puric, se numără printre cele mai furate carti din librăriile din România, în acest an.

Un articol de Petre Ivan|24 decembrie 2013

“De ce este România altfel”, de Lucian Boia, “Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, “Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, şi “Fii demn”, de Dan Puric, se numără printre cele mai furate carti din librăriile din România, în acest an.

În urma unui inventar realizat recent la librăria Humanitas de la Kretzulescu, printre cele mai furate titluri se numără „De ce este România altfel”, de Lucian Boia, şi „Dragul meu turnător”, scrisă de Gabriel Liiceanu. Pe locul al treilea se află volumul „Faţă către faţă, întâlniri şi portrete”, de Andrei Pleşu.

Totodată, cartea „Lumea secretă a nomenclaturii”, scrisă de Vladimir Tismăneanu, se află în topul preferinţelor hoţilor din librării, la fel ca şi „Ochiul căprui al dragostei noastre”, de Mircea Cărtărescu.

În plus, cele mai multe minusuri din gestiune sunt „articole non-carte”: cărţi poştale, magneţi, semne de carte şi sacoşe.

De asemenea, în librăria Humanitas de la Cişmigiu, cele mai furate titluri sunt şi cele mai vândute cărţi în anul 2013, lansate în librărie. Astfel, „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, „De ce este România altfel”, de Lucian Boia, şi „Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, sunt pe primele poziţii în topul preferinţelor hoţilor.

Foarte aproape în top vin albumele de artă, precum „Istoria frumuseţii” şi „Istoria urâtului”, de Umberto Eco, albume al căror preţ se ridică în jurul valorii de 100 de lei.

Cele mai furate carti

Totuşi, potrivit reprezentanţilor librăriilor Humanitas, numărul furturilor din librării a scăzut în ultima perioadă, datorită montării camerelor de luat vederi în punctele de vânzare.

Pe de altă parte, volumul „Fii demn”, de Dan Puric, a fost cea mai furată carte, în anul 2013, din lanţul de librării care aparţine Companiei de Librării Bucureşti, informează Mediafax.

Volumele auto şi atlasele şcolare la mare căutare

Hoţii de cărţi din aceste librării au fost interesaţi în anul 2013 atât de cărţile de beletristică, de volumele auto, cât şi de manualele şi atlasele şcolare.

Pe locul al doilea în topul celor mai furate cărţi în anul 2013 din Compania de Librării Bucureşti se situează „Memorii volumul II: Drama României văzută din exil”, de Cicerone Ioaniţiu, care descrie efortul celor care, rămaşi fideli conştiinţei proprii şi valorilor morale, au dus din exil o luptă inegală împotriva regimului comunist din România.

În top, pe poziţia a treia, se situează romanul scris de Ileana Vulpescu – „Noi, doamna doctor, când o să murim?”, iar pe locul al patrulea se află „Auto test. Obţinerea şi redobândirea permisului de conducere «13 din 15», de Dan Chiriac.

„Întrebări şi teste pentru camioane şi autobuze C+D” ocupă poziţia a cincea, iar volumul „Algebră, geometrie clasa a VIII a 2/2011 ed.16”, de Radu Gologan, se află pe locul al şaselea.

Volumele „Chimie XII C2”, de Sanda Fătu, şi „Chimie clasa a VII-a – ed. II”, de Cornelia Gheorghiu, ocupă a şaptea, respectiv a opta poziţie, notează Mediafax.

Cartea „Elefanţii nu uită”, de Agatha Christie, ocupă poziţia a noua în topul celor mai furate cărţi din Compania de Librării Bucureşti, iar „Atlas şcolar de biologie zoologic”, de Florica Tibea, ocupă locul al zecelea.

Foto cu cele mai furate carti din librării în 2013 –  „De ce este Romania altfel” (Humnaitas.ro), „Fii demn” (Companiei de Librarii București)

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).

07
/07
/21

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiți și investiți banii familiei pentru a ajunge la echilibru și prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

07
/07
/21

Joi, 8 iulie, la ora 18.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la „Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem” de Maryse Condé, romanul laureat al Premiului Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018 & Grand Prix Littéraire de la Femme 1986.

06
/07
/21

Miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), scriitoarea Simona Antonescu va intra în dialog cu criticul Bogdan Crețu pornind de la romanul „În umbra ei”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

04
/07
/21

Pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri (1821-1890), deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în 2021 o serie de expoziții, concursuri, ateliere, întâlniri și apariții editoriale speciale.

01
/07
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile din întreaga țară o nouă ediție, revăzută, a Jurnalului lui Franz Kafka, editată în colecția ANANSI World Fiction într-un format grafic deosebit.

28
/06
/21

„Forma lucrurilor. Alfabetul geometriei”, cartea lui Marco Andreatta publicată recent în colecția Știință, spune povestea geometriei, pe care autorul o descrie drept unul dintre cele mai studiate şi sofisticate sisteme ale gândirii filozofice, capabil să furnizeze interpretări ale lumii în care trăim şi tehnicile de care avem nevoie ca să ne putem împlini aşteptările şi dorinţele. Orientarea în spațiu, perceperea unui obiect prin forma sa, minimizarea distanțelor de deplasare – toate acestea sunt înzestrări geometrice de care ne folosim în viața de zi cu zi.

17
/06
/21

Ziarul Metropolis vă prezintă un fragment din romanul „un nor în formă de cămilă” de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd.” (disponibil și în ediție digitală).

14
/06
/21

Storis este prima aplicație de audiobookuri, ebookuri și podcasturi în limba română, un produs original și unic pe piața de carte din România, care își propune să ofere cititorilor o experiență nouă a lecturii și să așeze țara noastră pe harta revoluției digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.

13
/06
/21

Unele cărți te pot însoți oriunde și oricând. Ele conturează un orizont mai generos. Ziarul Metropolis vă invită să descoperiți trei romane noi, recent apărute în România, care vă pot bucura oriunde și oricând.