Filme româneşti recente pot fi văzute fără niciun cost, legal, pe internet
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-noi-filme-romanesti-pot-fi-vazute-fara-niciun-cost-legal-pe-internet/

Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, în parteneriat cu Administraţia Fondului Cultural Naţional, anunţă lansarea unei platforme online de Video On Demand, prin intermediul căreia vor putea fi vizualizate exclusiv producţii româneşti, fără niciun cost.

Un articol de Corina Vladov|15 noiembrie 2013

Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, în parteneriat cu Administraţia Fondului Cultural Naţional, anunţă lansarea unei platforme online de Video On Demand, prin intermediul căreia vor putea fi vizualizate exclusiv filme româneşti, scrie site-ul Liternet.

UPDATE Momentan, Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc îi dă publicului posibilitatea să vadă integral pe platforma VOD opt filme: „Legături bolnăvicioase“ (r. Tudor Giurgiu), „Afacerea Tănase“ (r. Ionuţ Teianu),  „Caravana cinematografică“ (r. Titus Muntean), „Cealaltă Irina“ (r. Andrei Gruzsniczki),  „Ursul“ (r. Dan Chişu), „După-amiaza unui torţionar“, „Niki Ardelean, colonel în rezervă“ şi „Terminus Paradis“ (r. Lucian Pintilie).

Vizualizarea filmelor nu implică niciun cost. Lista filmelor ce pot fi vizualizate prin intermediul platformei va fi actualizată în curând.

Filme Victor Rebengiuc

Imagine din „Niki Ardelean, colonel în rezervă“. Click pe imagine pentru a vedea filmul integral!

Platforma este disponibilă pe site-ul RomFilmPromotion şi conţine o serie de filme  lansate pe marile ecrane în ultimii ani, dar şi filme de referinţă ale cinemaului românesc.

Filme Ursul

Imagine din „Ursul“, în regia lui Dan Chişu. Click pe imagine pentru a vedea filmul integral!

În contextul în care România se confruntă cu o lipsă acută de cinematografe, în unele oraşe, şansele de a vedea un film românesc sunt minime. Platforma online de VOD îşi propune să încurajeze publicul român să vizioneze producţii autohtone.

Click aici pentru a accesa platforma cu filme!

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.