Cele mai vândute cărți ale Grupului Editorial ALL în 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-vandute-carti-ale-grupului-editorial-all-in-2018/

Romanele din seria Fantasy „Pisicile războinice”, semnată de Erin Hunter, s-au situat şi anul acesta pe primul loc în preferinţele publicului. Cele mai vândute titluri din portofoliul Grupulului Editorial ALL fac parte din domenii variate, de la literatură la dezvoltare personală şi medicină.

Un articol de Liliana Matei|23 decembrie 2018

  1. Seria Pisicile războinice, inspirată de operele lui J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling și William Shakespeare, cuprinde fascinantele aventuri ale unor clanuri de pisici sălbatice. Pisicile războinice s-au vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista New York Times a celor mai populare titluri. Editura ALL a publicat primele două serii (12 volume) și primul volum din cea de-a treia serie: Puterea celor Trei – Viziunea.

  2. Perfecți, de Cecelia Ahern, continuarea romanului Defecți (aflat pe locul al cincilea în topul vânzărilor ALL în 2018), înfățișează o societate distopică în care perfecțiunea este obligatorie. Tinerii între 14 și 30 de ani și cititorii pasionați de poveștile Ceceliei Ahern vor fi captivați de aventurile lui Celestine North, eroina declarată „cea mai defectă persoană din țară”.

  3. Gena, de Siddhartha Mukherjee, este povestea uneia dintre cele mai puternice și mai primejdioase idei din lumea științei. Se adresează publicului larg și tuturor specialiștilor dornici să descopere modul în care genetica a transformat definitiv domeniile biologiei și medicinei. Autorul îmbină stilul fermecător, ușor accesibil, cu standardele academice inerente unei lucrări cu o asemenea tematică. Siddhartha Mukherjee este medic, cercetător şi scriitor multiplu premiat (distins în anul 2011 cu Premiul Pulitzer pentru volumul Împăratul tuturor bolilor, publicat de Editura ALL).

  4. Un apartament la Paris continuă seria thrillerelor provocatoare semnate de Guillaume Musso, numit de Le Parisien „cel mai uluitor romancier francez contemporan”. O anchetă tragică, secrete tulburătoare și o cursă contracronometru sunt doar câteva dintre ingredientele acestei povești pe care pur și simplu nu o poți lăsa din mână.

  5. Defecți este primul roman Young Adult semnat de Cecelia Ahern. Autoarea a creat această carte cu dragoste, cu pasiune, dar și cu furie, încercând să transmită un mesaj foarte puternic pentru publicul tânăr: niciunul dintre noi nu este perfect, a fi om înseamnă a avea defecte și a ți le asuma ca parte a personalității tale.

  6. Fata din Brooklyn este cel de-al doilea thriller scris de „romancierul preferat al Franței” (Lefigaro.fr) care figurează anul acesta în topul Grupului Editorial ALL. O investigație complicată și periculoasă va trezi fantomele terifiante ale trecutului, scoțând la lumină o poveste cutremurătoare cu implicații la nivel înalt, care începe cu mulți ani în urmă pe străzile rău famate și fascinante ale New Yorkului. Romanele lui Guillaume Musso au fost publicate în 37 de țări și s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare.

  7. Pixi. Marea carte cu povești de noapte bună cuprinde cele mai frumoase 61 de povestioare Pixi, însoțite de ilustrații minunate. Se adresează copiilor de peste 3 ani și sunt ideale pentru un moment liniștit și cald în familie, înainte de culcare.

  8. Medicină internă pentru cadre medii reprezintă rodul colaborării unui prestigios colectiv de autori, medici de diferite specialităţi, a cărui coordonare a fost asigurată de medicul Corneliu Borundel. Volumul conține informaţii revizuite, adăugite şi actualizate conform ultimelor cercetări ştiinţifice întreprinse în diversele specialităţi ale medicinei interne şi expuse la un nivel elevat, dar comprehensibil.

  9. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, de Stephen R. Covey, numără peste 15 milioane de exemplare vândute în întreaga lume, fiind considerată cea mai importantă carte a secolului XXI în domeniul afacerilor. Volumul este un instrument practic, care poate fi folosit cu rezultate excelente în viața de familie, în afaceri și în societate.

  10. Grant. Atlas de anatomie traversează, de mai bine de 70 de ani, etape de continuă adaptare, pentru a satisface nevoile noilor generații de studenți, menținând în același timp tradiția de excelență a emblemei GRANT. Ilustrațiile extrase din specimene reale, prezentate în secvențe de disecție de la suprafață în profunzime, au transformat acest atlas de anatomie într-un instrument de studiu esențial. Ediția a XIV-a a fost revizuită cu meticulozitate, pentru a înlesni experiența de învățare a structurii și funcțiilor corpului uman.

În 2019, copiii își vor putea completa colecțiile deja îndrăgite, dar vor avea parte și de titluri noi, tipărite în condiții grafice de excepție. Astfel, seria Pisicile războinice va continua cu alte șase volume în 2019, iar la seriile Supraviețuitorii și Exploratorii se vor adăuga următoarele romane de aventuri.

Tainele corpului omenesc așteaptă să fie dezlegate de micii cititori cu ajutorul unei superenciclopedii. Textele sunt redactate într-un mod simplu și precis, pe un ton prietenos, pe alocuri chiar ghiduș, iar ilustrațiile sunt extrem de sugestive. Cele patru postere uriașe incluse în Marea carte a corpului uman vor reprezenta o surpriză minunată pentru copii. 

Cartea mea cu superjocuri reunește o paletă largă de exerciții atractive – puzzle-uri, labirinturi, jocuri de căutare, diferențe. Ilustrațiile viu colorate îi pot inspira pe micuți să construiască chiar propriile povești pe marginea acestora.

Fanii Ceceliei Ahern vor fi surprinși din nou în 2019, când All va publica volumul ROAR, o colecție de 30 de povestiri emoționate, uneori amuzante, despre 30 de femei surprinzătoare. Este o apariție inedită în portofoliul literar al autoarei, menită să le determine pe cititoare să se identifice cu cel puțin una dintre cele 30 de figuri feminine.

Dr. Laura Ene, medic nutriționist cu o carieră de 15 ani și peste 10000 de pacienți, continuă seria cărților de stil de viață sănătos începută în 2018 cu titlul Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?. Următoarea apariție se va adresa celor care doresc să își schimbe comportamentul alimentar din prezent, fie că au nevoie de un plus de relaxare în relația cu mâncarea, fie că vor să slăbească, purtându-i în domeniul fascinant al psihonutriției.

Publicul de carte medicală va beneficia de apariția în limba română a tratatului de chirurgie numărul 1 în lume – Schwartz. Principiile chirurugiei. Volumul este însoțit de un DVD și este recomandat studenților, medicilor rezidenți și medicilor chirurgi specialiști.

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.