Celebrul scriitor Eric Emmanuel Schmitt își întâlnește publicul la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/celebrul-scriitor-eric-emmanuel-schmitt-isi-intalneste-publicul-la-teatrul-metropolis/

Spectatorii Teatrului Metropolis vor avea parte de câteva surprize de proporţii, pe 25 octombrie 2018. După reprezentaţia spectacolului „Copilullui Noe”, în regia lui Chris Simion-Mercurian, din cadrul celei de-a 28-a ediţii a FNT, publicul va avea ocazia de a participa la un dialog liber cu scriitorul şi dramaturgul franco-belgian Eric Emmanuel Schmitt.

Un articol de Petre Ivan|19 Octombrie 2018

Eric Emmanuel Schmitt, care va fi prezent în București la invitația reprezentanților FNT, se pregătește pentru o întâlnire inedită cu publicul Teatrului Metropolis. Mai precis, seara de joi, 25 octombrie 2018, vine la „pachet” cu un program cu totul special.

Începând cu ora 18:00, celebrul autor li se va alătura spectatorilor prezenți, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis, la prima reprezentație a spectacolului „Copilullui Noe”, adaptat de către regizoarea Chris Simion-Mercurian după romanul omonim ce poartă semnătura acestuia și care este inclus îns eria de bestselleruri, la nivel internațional, denumită  „Ciclul invizibilului”.

La finalul spectacolului, publicul va putea interacționa cu membri ai echipei spectacolului, cu Eric Emmanuel Schmitt și cu directorul artistic al FNT, Marina Constantinescu, iubitorii de teatru fiind astfel invitați să participe la un dialog liber.

Copilul lui Noe

„Eric-Emmanuel Schmitt este unul dintre autorii contemporani cu care rezonez cel mai bine. Faptul că a acceptat invitaţia de a vedea «Copilul lui Noe» este mai mult decât o onoare… este o BUCURIE. Cu atât mai mult cu cât, în cariera mea, acest spectacol a deschis un nou drum. Repetând în perioada chimio-terapiei, am descoperit că teatrul nu înseamnă numai pasiune, ci, în primul rând, iubire”, a declarat regizoarea Chris Simion-Mercurian, care semnează și traducerea și dramatizarea spectacolului de succes „Domnul Ibrahim șiflorile din Coran”, după Eric-Emmanuel Schmitt.

„Copilullui Noe”, din distribuția căruia fac parte Marius Manole, Vlad Logigan, Alexandru Sinca, Carla Maria Teaha, Marian Râlea și Maia Morgenstern, va fi jucat și pe 26 octombrie 2018, de la ora18:00, tot în Sala Olga Tudorache. Este vorba despre una dintre cele trei producții ale Teatrului Metropolis , care se află în selecția oficială a celei de-a 28-a ediții a FNT.

Spectacolul regizat de către Chris Simion-Mercurian prezintă, într-o manieră emoționantă, povestea unui copil evreu care este nevoit, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, să stea ascuns, pentru a nu fi capturat de Armata nazistă. Accentul se pune asupra unei probleme apăsătoare, respective păstrarea identității entice și religioase, într-o perioadă istorică sumbră pentru comunitatea evreiască.

Alte două producții de succes, prezentate în cadrul FNT 2018

În cadrul FNT 2018,Teatrul Metropolis prezintă, pe lângă „Copilullui Noe”, încă două producții excepționale, „Pentru o mai bună înţelegere”, de  Mimi Brănescu, și „Hamlet”, în direcția de scenă Victor Ioan Frunză.

Spectacolul „Pentru o mai bună înțelegere”, de Mimi Brănescu, va fi jucat vineri, 19 octombrie 2018, de la ora 21:00, dar și sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 17:00, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis. Acesta prezintă o poveste nuanţată, al cărui fir îi poartă pe spectatori de la candoare la ipocrizie, de la subtila ironie la momentele debordantde comice.

Producția „Hamlet”, de William Shakespeare, în direcția de scenă Victor Ioan Frunză, poate fi văzută duminică, 21 octombrie 2018, dar și luni, 22 octombrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Centenar a Teatrului Metropolis. Publicul va descoperi o dramă de familie, ce reușește să facă mai mult decât să emoționeze. „Hamlet” cutremură. Trezește.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Teatrului Metropolis (www.teatrulmetropolis.ro) și pe cel al Festivalului Național de Teatru (www.fnt.ro).

************************

Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se desfășoară în Bucureşti, înperioada 19 – 28 octombrie 2018, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, șiîi este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu.

Foto: Eric Emmanuel Schmitt – facebook

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »