Celebrul scriitor Eric Emmanuel Schmitt își întâlnește publicul la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/celebrul-scriitor-eric-emmanuel-schmitt-isi-intalneste-publicul-la-teatrul-metropolis/

Spectatorii Teatrului Metropolis vor avea parte de câteva surprize de proporţii, pe 25 octombrie 2018. După reprezentaţia spectacolului „Copilullui Noe”, în regia lui Chris Simion-Mercurian, din cadrul celei de-a 28-a ediţii a FNT, publicul va avea ocazia de a participa la un dialog liber cu scriitorul şi dramaturgul franco-belgian Eric Emmanuel Schmitt.

Un articol de Petre Ivan|19 octombrie 2018

Eric Emmanuel Schmitt, care va fi prezent în București la invitația reprezentanților FNT, se pregătește pentru o întâlnire inedită cu publicul Teatrului Metropolis. Mai precis, seara de joi, 25 octombrie 2018, vine la „pachet” cu un program cu totul special.

Începând cu ora 18:00, celebrul autor li se va alătura spectatorilor prezenți, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis, la prima reprezentație a spectacolului „Copilullui Noe”, adaptat de către regizoarea Chris Simion-Mercurian după romanul omonim ce poartă semnătura acestuia și care este inclus îns eria de bestselleruri, la nivel internațional, denumită  „Ciclul invizibilului”.

La finalul spectacolului, publicul va putea interacționa cu membri ai echipei spectacolului, cu Eric Emmanuel Schmitt și cu directorul artistic al FNT, Marina Constantinescu, iubitorii de teatru fiind astfel invitați să participe la un dialog liber.

Copilul lui Noe

„Eric-Emmanuel Schmitt este unul dintre autorii contemporani cu care rezonez cel mai bine. Faptul că a acceptat invitaţia de a vedea «Copilul lui Noe» este mai mult decât o onoare… este o BUCURIE. Cu atât mai mult cu cât, în cariera mea, acest spectacol a deschis un nou drum. Repetând în perioada chimio-terapiei, am descoperit că teatrul nu înseamnă numai pasiune, ci, în primul rând, iubire”, a declarat regizoarea Chris Simion-Mercurian, care semnează și traducerea și dramatizarea spectacolului de succes „Domnul Ibrahim șiflorile din Coran”, după Eric-Emmanuel Schmitt.

„Copilullui Noe”, din distribuția căruia fac parte Marius Manole, Vlad Logigan, Alexandru Sinca, Carla Maria Teaha, Marian Râlea și Maia Morgenstern, va fi jucat și pe 26 octombrie 2018, de la ora18:00, tot în Sala Olga Tudorache. Este vorba despre una dintre cele trei producții ale Teatrului Metropolis , care se află în selecția oficială a celei de-a 28-a ediții a FNT.

Spectacolul regizat de către Chris Simion-Mercurian prezintă, într-o manieră emoționantă, povestea unui copil evreu care este nevoit, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, să stea ascuns, pentru a nu fi capturat de Armata nazistă. Accentul se pune asupra unei probleme apăsătoare, respective păstrarea identității entice și religioase, într-o perioadă istorică sumbră pentru comunitatea evreiască.

Alte două producții de succes, prezentate în cadrul FNT 2018

În cadrul FNT 2018,Teatrul Metropolis prezintă, pe lângă „Copilullui Noe”, încă două producții excepționale, „Pentru o mai bună înţelegere”, de  Mimi Brănescu, și „Hamlet”, în direcția de scenă Victor Ioan Frunză.

Spectacolul „Pentru o mai bună înțelegere”, de Mimi Brănescu, va fi jucat vineri, 19 octombrie 2018, de la ora 21:00, dar și sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 17:00, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis. Acesta prezintă o poveste nuanţată, al cărui fir îi poartă pe spectatori de la candoare la ipocrizie, de la subtila ironie la momentele debordantde comice.

Producția „Hamlet”, de William Shakespeare, în direcția de scenă Victor Ioan Frunză, poate fi văzută duminică, 21 octombrie 2018, dar și luni, 22 octombrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Centenar a Teatrului Metropolis. Publicul va descoperi o dramă de familie, ce reușește să facă mai mult decât să emoționeze. „Hamlet” cutremură. Trezește.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Teatrului Metropolis (www.teatrulmetropolis.ro) și pe cel al Festivalului Național de Teatru (www.fnt.ro).

************************

Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se desfășoară în Bucureşti, înperioada 19 – 28 octombrie 2018, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, șiîi este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu.

Foto: Eric Emmanuel Schmitt – facebook

06
/06
/20

Tinerilor artişti lirici care-şi dedică viaţa Artei Sacre a Cântului, tuturor brăilenilor, ca şi publicului de pretutindeni, care împreună cu noi trăieşte de un sfert de secol bucuria imensă a marii muzici, cinstind memoria legendarei soprane Hariclea Darclée, sutelor de mii de telespectatori care îndrăgesc emisiunile consacrate Festivalului, Concursului Internaţional de Canto şi Cursurilor mele de Măiestrie Artistică le trimit acest mesaj de iubire în speranţa că ne vom reîntâlni cât mai curând.

06
/06
/20

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit și momentul în care actorii și echipa Naționalului își reiau activitatea și pun primii pași pe scenă, respectând toate măsurile de siguranță impuse de actualele condiții de funcționare a instituțiilor de spectacol.

06
/06
/20

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsuflețirii vieții culturale constănțene, după o perioadă dificilă și neobișnuită în care lumea a încetat să mai funcționeze după regulile obișnuite.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

03
/06
/20

Joi, 4 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Cristian Măcelaru, va avea în program lucrările „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson și „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27 de Serghei Rahmaninov. Solistă este mezzosoprana Aura Twarowska.

Page 1 of 88912345...102030...Last »