Celebrul scriitor Eric Emmanuel Schmitt își întâlnește publicul la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/celebrul-scriitor-eric-emmanuel-schmitt-isi-intalneste-publicul-la-teatrul-metropolis/

Spectatorii Teatrului Metropolis vor avea parte de câteva surprize de proporţii, pe 25 octombrie 2018. După reprezentaţia spectacolului „Copilullui Noe”, în regia lui Chris Simion-Mercurian, din cadrul celei de-a 28-a ediţii a FNT, publicul va avea ocazia de a participa la un dialog liber cu scriitorul şi dramaturgul franco-belgian Eric Emmanuel Schmitt.

Un articol de Petre Ivan|19 octombrie 2018

Eric Emmanuel Schmitt, care va fi prezent în București la invitația reprezentanților FNT, se pregătește pentru o întâlnire inedită cu publicul Teatrului Metropolis. Mai precis, seara de joi, 25 octombrie 2018, vine la „pachet” cu un program cu totul special.

Începând cu ora 18:00, celebrul autor li se va alătura spectatorilor prezenți, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis, la prima reprezentație a spectacolului „Copilullui Noe”, adaptat de către regizoarea Chris Simion-Mercurian după romanul omonim ce poartă semnătura acestuia și care este inclus îns eria de bestselleruri, la nivel internațional, denumită  „Ciclul invizibilului”.

La finalul spectacolului, publicul va putea interacționa cu membri ai echipei spectacolului, cu Eric Emmanuel Schmitt și cu directorul artistic al FNT, Marina Constantinescu, iubitorii de teatru fiind astfel invitați să participe la un dialog liber.

Copilul lui Noe

„Eric-Emmanuel Schmitt este unul dintre autorii contemporani cu care rezonez cel mai bine. Faptul că a acceptat invitaţia de a vedea «Copilul lui Noe» este mai mult decât o onoare… este o BUCURIE. Cu atât mai mult cu cât, în cariera mea, acest spectacol a deschis un nou drum. Repetând în perioada chimio-terapiei, am descoperit că teatrul nu înseamnă numai pasiune, ci, în primul rând, iubire”, a declarat regizoarea Chris Simion-Mercurian, care semnează și traducerea și dramatizarea spectacolului de succes „Domnul Ibrahim șiflorile din Coran”, după Eric-Emmanuel Schmitt.

„Copilullui Noe”, din distribuția căruia fac parte Marius Manole, Vlad Logigan, Alexandru Sinca, Carla Maria Teaha, Marian Râlea și Maia Morgenstern, va fi jucat și pe 26 octombrie 2018, de la ora18:00, tot în Sala Olga Tudorache. Este vorba despre una dintre cele trei producții ale Teatrului Metropolis , care se află în selecția oficială a celei de-a 28-a ediții a FNT.

Spectacolul regizat de către Chris Simion-Mercurian prezintă, într-o manieră emoționantă, povestea unui copil evreu care este nevoit, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, să stea ascuns, pentru a nu fi capturat de Armata nazistă. Accentul se pune asupra unei probleme apăsătoare, respective păstrarea identității entice și religioase, într-o perioadă istorică sumbră pentru comunitatea evreiască.

Alte două producții de succes, prezentate în cadrul FNT 2018

În cadrul FNT 2018,Teatrul Metropolis prezintă, pe lângă „Copilullui Noe”, încă două producții excepționale, „Pentru o mai bună înţelegere”, de  Mimi Brănescu, și „Hamlet”, în direcția de scenă Victor Ioan Frunză.

Spectacolul „Pentru o mai bună înțelegere”, de Mimi Brănescu, va fi jucat vineri, 19 octombrie 2018, de la ora 21:00, dar și sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 17:00, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis. Acesta prezintă o poveste nuanţată, al cărui fir îi poartă pe spectatori de la candoare la ipocrizie, de la subtila ironie la momentele debordantde comice.

Producția „Hamlet”, de William Shakespeare, în direcția de scenă Victor Ioan Frunză, poate fi văzută duminică, 21 octombrie 2018, dar și luni, 22 octombrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Centenar a Teatrului Metropolis. Publicul va descoperi o dramă de familie, ce reușește să facă mai mult decât să emoționeze. „Hamlet” cutremură. Trezește.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Teatrului Metropolis (www.teatrulmetropolis.ro) și pe cel al Festivalului Național de Teatru (www.fnt.ro).

************************

Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se desfășoară în Bucureşti, înperioada 19 – 28 octombrie 2018, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, șiîi este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu.

Foto: Eric Emmanuel Schmitt – facebook

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.