Celebrul tenor Roberto Alagna va cânta în premieră în România la Gala Premiilor Operelor Naționale
https://www.ziarulmetropolis.ro/celebrul-tenor-roberto-alagna-va-canta-in-premiera-in-romania-la-gala-premiilor-operelor-nationale/

Duminică, 18 decembrie 2016, la ora 21.00, va avea loc ediţia a IV-a a Galei Premiilor Operelor Naţionale. Invitatul de onoare al evenimentului este celebrul tenor Roberto Alagna, care va cânta în premieră pe o scenă din România.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2016

Organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, cea mai impresionantă gală a scenei lirice de la noi se va desfășura la Opera Națională din București, iar premiile vor fi înmânate de diverse personalități.

Marele Premiu al Galei i se va decerna celebrei soprane de origine română Nelly Miricioiu, acesta fiindu-i înmânat de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. De asemenea, sopranei i se va conferi titlul de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Iaşi, înmânat de Primarul Iaşului, Mihai Chirica.

Soprana Eugenia Moldoveanu va primi Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră, iar  dirijorul Cornel Trăilescu va fi recompensat cu Premiul de Excelenţă.

Premiul Special al juriului îi va fi acordat maestrului de cor Stelian Olariu.

Premiul pentru cel mai bun spectacol de operă va fi înmânat de Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucureşti.

În cadrul Galei se vor acorda 15 premii în competiţie şi 12 premii de excelenţă şi pentru întreaga activitate.

Orchestra şi Ansamblul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti vor evolua sub bagheta maestrului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic al Operei Naţionale Bucureşti, şi a maestrului Tulio Gagliardo Varas, coordonatorul artistic al İzmir Devlet Opera ve Balesi, Turcia.

Evenimentul va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR HD, Radio România Cultural şi Radio România Muzical, începând cu ora 21.00.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.