“Cenuşăreasa”, în viziunea scenică a lui Felix Alexa, în premieră la Teatrul Ţăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/cenusareasa-in-viziunea-scenica-a-lui-felix-alexa-in-premiera-la-teatrul-tandarica/

Regizorul Felix Alexa revine la Teatrul Ţăndărică, după succesul cu “Scufiţa Roşie”, cu o nouă viziune a îndrăgitei poveşti “Cenuşăreasa”, care va avea premiera pe 10 mai.

Un articol de Petre Ivan|8 Mai 2019

Teatrul Ţăndărică prezintă un spectacol, la sala din strada G-ral Eremia Grigorescu nr. 24 (Piaţa Lahovari), într-un stil vizual care atrage publicul de toate vârstele, cu păpuşi de mari dimensiuni şi elemente contemporane gândite de scenografii Marian Sandu şi Oriana Pelladi.

Spectacolul lui Felix Alexa reuşeşte să surprindă lumea de azi cu dorinţele, interesele şi preocupările ei printr-un scenariu plin de haz, presărat cu numeroase momente muzicale.

Povestea “Cenuşăresei” conduce spectatorul spre o morală care întăreşte puterea faptelor bune şi reuşeşte să cucerească publicul de toate vârstele.

“Cenuşăreasa este un spectacol modern, al acestei noi generaţii care accesează de foarte mici internetul, pentru orice informaţie. O generaţie surprinzătoare, chiar şi pentru părinţi. În acelaşi timp însă, mi-am dorit o reîntoarcere  la emoţii şi senzaţii adevărate, profunde, la comunicare sufletească, lucruri de care tehnologia modernă ne îndepărtează din ce în ce mai mult. Cenuşăreasa mea vorbeşte despre iubire, ca sentiment esenţial ce dă sens vieţii. Iubirea, care poate fi percepută de copii sau adulţi ca o stare binefăcătoare ce apare uneori din senin şi schimbă destine. Am reinterpretat celebrul basm gândindu-mă la sensibilitatea şi lumea înconjurătoare a copiilor de azi, la inteligenţa lor, uneori surprinzător de matură. O “Cenuşăreasă” a timpurilor noastre, agitate şi imprevizibile, în care singura alternativă rămâne evadarea din realitate în iluzii şi poveşti teatrale”, spune Felix Alexa.

Foto: Cenusareasa – Teatrul Ţăndărică

25
/05
/19

În perioada 29 mai – 2 iunie 2019, va avea loc cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Idiș – TES FEST, cu ocazia aniversării de 71 ani a Teatrului Evreiesc de Stat, sub această titulatură, și a 143 de ani de la înfiinţarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

24
/05
/19

Pe 7, 8 și 9 iunie de la ora 19:00, Happy Cinema București prezintă un film documentar dedicat artistului Paul Gauguin, care a lăsat totul pentru a-și urma inspirația primitivă ce l-a influențat să reinventeze pictura occidentală.

24
/05
/19

Joi 22 mai, ARCUB a găzduit conferința de presă premergătoare unuia dintre cele mai importante evenimente culturale din România și din Europa de Est: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care anul acesta va include 540 de evenimente din 73 de țări, 3.300 de artiști și 75 de spații de joc. Motto-ul FITS 2019 este „Arta de a dărui”.

24
/05
/19

S-au împlinit, zlele trecute, 27 de ani de la premiera filmului (cu un succes fenomenal) „Basic Instinct“, una dintre cele mai controversate pelicule din istoria cinematografiei din cauza violenţei groteşti şi a sexualităţii explicite.

23
/05
/19

Cartea „Cronica unui negustor de sânge” (traducere din chineză și note de Luminița Bălan) a fost publicată la Editura Humanitas Fiction.

23
/05
/19

Un moment unic pentru cultura europeană! Pe 25 mai 2019, publicul român poate asista, în direct, la o dublă aniversare excepţională: Opera de Stat de Viena – Wiener Staatsoper – își sărbătorește cei 150 de ani de la inaugurare cu o nouă versiune a lucrării lui Richard Strauss, „Die Frau ohne Schatten / Femeia fără umbră“, creaţie centenară în acest an.

23
/05
/19

Luni, 27 mai, începând cu ora 11,00 și marţi, 28 mai 2019, începând cu ora 11,00, Teatrul „Stela Popescu” anunţă casting pentru proiectul MĂTRĂGUNA, adaptare după Niccolo Machiavelli, în regia lui Alexander Hausvater, la sediul Teatrului – Palatul Național al Copiilor, Sala Studio.

23
/05
/19

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanță imobiliară din Româniaspecializată în promovarea și tranzacționarea de proprietăți istorice și artistice, a lansat noulcatalog, ediția Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăți istorice șicontemporane și o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

22
/05
/19

Opera Națională București prezintă duminică, 26 mai 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nuntalui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Regia poartă semnatura lui Alexander Rădulescu, scenografia a fost realizată de către Adriana Urmuzescu, maestru de cor Daniel Jinga, asistent de regie Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

Page 1 of 79712345...102030...Last »