“Cenuşăreasa”, în viziunea scenică a lui Felix Alexa, în premieră la Teatrul Ţăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/cenusareasa-in-viziunea-scenica-a-lui-felix-alexa-in-premiera-la-teatrul-tandarica/

Regizorul Felix Alexa revine la Teatrul Ţăndărică, după succesul cu “Scufiţa Roşie”, cu o nouă viziune a îndrăgitei poveşti “Cenuşăreasa”, care va avea premiera pe 10 mai.

Un articol de Petre Ivan|8 Mai 2019

Teatrul Ţăndărică prezintă un spectacol, la sala din strada G-ral Eremia Grigorescu nr. 24 (Piaţa Lahovari), într-un stil vizual care atrage publicul de toate vârstele, cu păpuşi de mari dimensiuni şi elemente contemporane gândite de scenografii Marian Sandu şi Oriana Pelladi.

Spectacolul lui Felix Alexa reuşeşte să surprindă lumea de azi cu dorinţele, interesele şi preocupările ei printr-un scenariu plin de haz, presărat cu numeroase momente muzicale.

Povestea “Cenuşăresei” conduce spectatorul spre o morală care întăreşte puterea faptelor bune şi reuşeşte să cucerească publicul de toate vârstele.

“Cenuşăreasa este un spectacol modern, al acestei noi generaţii care accesează de foarte mici internetul, pentru orice informaţie. O generaţie surprinzătoare, chiar şi pentru părinţi. În acelaşi timp însă, mi-am dorit o reîntoarcere  la emoţii şi senzaţii adevărate, profunde, la comunicare sufletească, lucruri de care tehnologia modernă ne îndepărtează din ce în ce mai mult. Cenuşăreasa mea vorbeşte despre iubire, ca sentiment esenţial ce dă sens vieţii. Iubirea, care poate fi percepută de copii sau adulţi ca o stare binefăcătoare ce apare uneori din senin şi schimbă destine. Am reinterpretat celebrul basm gândindu-mă la sensibilitatea şi lumea înconjurătoare a copiilor de azi, la inteligenţa lor, uneori surprinzător de matură. O “Cenuşăreasă” a timpurilor noastre, agitate şi imprevizibile, în care singura alternativă rămâne evadarea din realitate în iluzii şi poveşti teatrale”, spune Felix Alexa.

Foto: Cenusareasa – Teatrul Ţăndărică

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

10
/10
/19

Pe 9 octombrie 1967, Ernesto Guevara, supranumit „El Che”, a fost asasinat în Bolivia. Argentinianul a fost unul dintre liderii revoluției comuniste cubaneze. O jumătate de secol mai târziu, mitul Guevara încă rezistă. Cum și de ce?

10
/10
/19

Eveniment Alexandru Darie (1959 – 2019), având ca punct de plecare ultimele două apariţii editoriale ale Editurei Nemira dedicate acestuia: „Alexandru Darie – spectacole de poveste” de Doina Papp și albumul de fotografie „Coriolanus – un spectacol de Alexandru Darie” semnat de Mihaela Marin. Lumea teatrului se află încă în doliu după dispariția dintre noi a regizorului Alexandru Darie. Acest eveniment propus de Festivalul Național de Teatru a fost gândit încă din timpul vieții sale. În 25 octombrie se împlinește un an de la premiera spectacolului „Coriolanus” de William Shakespeare, producție a Teatrului Bulandra, găzduită de FNT 2018.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 83112345...102030...Last »