Charles Castronovo alături de Cellia Costea în „Don Carlo” și baletul „Coppelia”, la ONB
https://www.ziarulmetropolis.ro/charles-castronovo-alaturi-de-cellia-costea-in-don-carlo-si-baletul-coppelia-la-onb/

Săptămâna Mare dinaintea Paştelui Ortodox îi aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti pe tenorul de renume internaţional Charles Castronovo şi una dintre vocile importante din România, soprana Cellia Costea în spectacolul de operă „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, şi spectacolul de balet „Coppélia” de Léo Delibes.

Un articol de Petre Ivan|18 aprilie 2022

Marți, 19 aprilie, începând cu ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Don Carlo” de Giuseppe Verdi. La Pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Recunoscut internațional ca unul dintre cei mai buni tenori lirici ai generației sale, Charles Castronovo s-a afirmat în majoritatea teatrelor de operă de prestigiu din lume, cum ar fi New York Metropolitan Opera, Royal Opera House Covent Garden, Opera de Stat din Viena, Opera de Stat din Berlin, Opera din Paris, Opera de Stat din Bavaria, Munchen, Theatre Royale de la Monnaie, Bruxelles și multe altele, inclusiv la Festivalurile de la Salzburg și Aix en Provence. Repertoriul său se întinde de la marile roluri de tenor ale lui Mozart din „Don Giovanni”, „Cosi Fan Tutte” și „Flautul fermecat”, până la Edgardo din „Lucia di Lammermoor”, Nemorino din „Elixirul dragostei” și Alfredo din „La Traviata”. În ultimele stagiuni, Castronovo s-a bucurat de foarte multe aprecieri pentru interpretările sale ca rolul principal în Faust, Romeo din „Romeo și Julieta”, Ducele din „Rigoletto”, Rodolfo din „La Boheme” și Tom Rakewell din „The Rakes Progress”. A interpretat rolul principal în premiera mondială a operei lui Daniel Catan, „Il Postino”, alături de Placido Domingo, pe scenele din din Los Angeles, Paris și Santiago.

 

Cellia Costea, soprană română afirmată într-o importantă carieră internațională, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, secția Canto și s-a stabilit în Grecia unde activează ca solistă a Operei din Atena. Interpretează un vast repertoriu cuprinzând roluri din opere precum: „Le nozze di Figaro” (Contessa Almaviva), „Don Giovanni” (Donna Elvira) de Mozart, „Faust” (Marguérite) de Gounod, „Il Trovatore” (Leonora), „Simon Boccanegra” (Amelia/Maria), „I Vespri siciliani” (Elena), „Don Carlo” (Elisabetta), „Aida” (rolul titular) de Verdi, „La Bohème” (Mimì), „Tosca” (Floria Tosca), „Madama Butterfly” (Cio Cio San), „Turandot” (Liù) de Puccini, „Cavalleria rusticana” (Santuzza) de Mascagni, etc. S-a afirmat cu succes pe scene de prestigiu precum Wiener Staatsoper, Gran Teatre del Liceu di Barcelona, Arena din Verona și în teatrele din Berlin, Frankfurth, Hanover, Stuttgart, Amsterdam, Oslo, Marseille, Nice, Catania, Ancona, Firenze, etc.

Cellia Costea

Distribuția reprezentației din 19 aprilie: Don Carlo – Charles Castronovo (invitat), Elisabetta de Valois – Cellia Costea (invitată),  Filippo II – Ion Dimieru, Rodrigo, marchese di Posa – Adrian Mărcan, Principessa d’Eboli – Mihaela Ișpan, Grande Inquisitore – Marius Boloș, Il frate – Filip Panait, Tebaldo – Cristina Eremia, Conte di Lerma – Valentin Racoveanu, Una voce dal cielo – Andreea Novac. Cu participarea Orchestrei, Corului și Ansamblului de Balet al Operei Naționale București.

Charles Castronovo

Miercuri, 20 aprilie, vă invităm la spectacolul de balet „Coppélia” de Léo Delibes, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu. „Coppélia”, balet capodoperă a lui Léo Delibes, considerat unul dintre modelele clasice ale genului coregrafic, vine să întregească și să diversifice repertoriul Companiei de Balet a Operei Naționale București. La mai bine de un secol de la premiera mondială, „Coppélia” își păstrează forța de expresie, fiind reprezentat în diverse variante pe scenele multor teatre din lume.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.