Charlie Chaplin aduce zâmbete de Mărţişor, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/charlie-chaplin-aduce-zambete-de-martisor-la-tvr/

TVR 1 difuzează, astăzi, de 1 martie, două filme realizate de Charlie Chaplin: de la ora 15:00, „Charlot şef de raion“ şi în continuare, de la 15:30, „Charlot pompier”.

Un articol de Petre Ivan|1 Martie 2015

Charlie Chaplin aduce zâmbete de Mărţişor, la TVR / Cele două filme de comedie mută sunt secvenţe clasice din tezaurul cinematografic mondial. Gaguri-şcoală, quiproquo şi malentendu, scene alb-negru filmate în cadre largi şi fixe le reamintesc cineaştilor şi cinefililor de „Mantaua” genului universal al măştii în care un ochi râde.

The Mutual Film Corporation amenajează special pentru Charles Chaplin un studio propriu. Ceea ce va crea artistul aici timp de un an avea să devină dovada uneia dintre cele mai creative perioade din cariera lui Chaplin.

El scria scenariile, el făcea şi distribuţia şi tot el regiza. În acelaşi an cu The Floorwalker şi The Fireman, 1916, au mai fost realizate The Vagabond, One A.M., The Count şi The Pawnshop.

În „Charlot şef de raion”, (The Floorwalker, SUA, 1916) în care apar Charles Chaplin, Eric Campbell şi Edna Purviance, personajul interpretat de Charlot merge la etajul administrativ, după ce dă peste cap tot etajul destinat clienţilor.

La conducere, dă nas în nas cu inspectorul comercial care tocmai spărsese seiful managerului. Dar problema se complică atunci când inspectorul seamănă cu Charlot care crede că se află în faţa unei oglinzi.

În „Charlot pompier”, (The Fireman, SUA, 1916), cu Charles Chaplin, Edna Purviance şi Lloyd Bacon, Charlot este un pompier căruia toate îi ies pe dos.

Atunci când proprietarul unei case cade de acord cu pompierul şef să nu-i stingă casa, pentru că scopul lui este să încaseze banii de asigurări, vecinul locuinţei în flăcări îl anunţă chiar pe Charlot de incendiu.

Foto: Charlie Chaplin – cinemagia

19
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Primele două episoade din sezonul al treilea al miniseriei „Umbre”, produs de HBO și scris și regizat de Bogdan Mirică, arată mai bine decât primele două sezoane. Asta nu înseamnă că lipsesc de tot replicile teribiliste sau că narațiunea nu e tot simplistă. Doar că personajele sunt mai închegate.

15
/11
/19

“The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, are loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

15
/11
/19

Serile de film de la Centrul Ceh se apropie de sfârșit, iar pe 18 noiembrie va fi proiectat penultimul documentar al ediției de toamnă, „Year Without Magor: Genius Cannot Be Faked” și în ziua următoare, pe 19 noiembrie, la Fiction Tuesdays, va rula „The Inheritance or Fuckoffguysgoodday”.

15
/11
/19

Serialele „Narcos”, „4 Blocks”, „O Doutrinador”, „Un gallo para Esculapio” și „El Lobista”, producții realizate în America Latină și Europa vor fi difuzate de postul TNT, începând cu 18 noiembrie. Serile de luni vor fi dedicate băieților răi și vor purta titlul generic de „Lunea Mafioților”.

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

08
/11
/19

„The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, va avea loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

Page 1 of 25312345...102030...Last »