Charlie Chaplin va avea muzeu în Elveția
https://www.ziarulmetropolis.ro/charlie-chaplin-va-avea-muzeu-in-elvetia/

Un muzeu dedicat vieţii şi creaţiei cinematografice a lui Charlie Chaplin, care a locuit în ultimii 25 de ani ai vieţii în Elveţia, îşi va deschide porţile publicului în 17 aprilie, la Corsier-sur-Vevey, localitate de pe malul lacului Leman.

Un articol de Petre Ivan|15 Februarie 2016

Numit “Chaplin’s World By Grevin”, muzeul va fi deschis în anul celei de-a 127-a aniversări a nașterii artistului (1889-1977).

Amenajat în localitatea în care a trăit Chaplin alături de soție, Oona, și cei opt copii ai lor, muzeul va avea două părți: conacul Ban, casa restaurată a actorului, și reconstituirea, într-o clădire separată, a unui studio hollywoodian, care le va permite vizitatorilor să intre în mediul artistic al lui Chaplin.

Charlie Chaplin si familia sa, in 1961

Charlie Chaplin si familia sa, in 1961

Foto: Charlie Chaplin si familia sa – wikipedia, facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »