Charlie Chaplin va avea muzeu în Elveția
https://www.ziarulmetropolis.ro/charlie-chaplin-va-avea-muzeu-in-elvetia/

Un muzeu dedicat vieţii şi creaţiei cinematografice a lui Charlie Chaplin, care a locuit în ultimii 25 de ani ai vieţii în Elveţia, îşi va deschide porţile publicului în 17 aprilie, la Corsier-sur-Vevey, localitate de pe malul lacului Leman.

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2016

Numit “Chaplin’s World By Grevin”, muzeul va fi deschis în anul celei de-a 127-a aniversări a nașterii artistului (1889-1977).

Amenajat în localitatea în care a trăit Chaplin alături de soție, Oona, și cei opt copii ai lor, muzeul va avea două părți: conacul Ban, casa restaurată a actorului, și reconstituirea, într-o clădire separată, a unui studio hollywoodian, care le va permite vizitatorilor să intre în mediul artistic al lui Chaplin.

Charlie Chaplin si familia sa, in 1961

Charlie Chaplin si familia sa, in 1961

Foto: Charlie Chaplin si familia sa – wikipedia, facebook

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.