Chip semi-cioplit. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/chip-semi-cioplit-mondialul-metropolis/

“Sa nu-ti faci chip cioplit”, spune Porunca a II-a, dar e puţin probabil ca egiptenii să fie la curent cu acest lucru sau, dacă sunt, să-i intereseze.

Un articol de Dedes|15 iunie 2018

Așa că au luat un jucător, l-au făcut semi-zeu și apoi au început să aștepte minuni exclusiv de la el. Din nenorocire idolul lor e făcut din carne, oase și sânge, așa că la întâlnirea cu un ghiolban al fotbalului, pe numele său Ramos, a avut de suferit.

A suferit mult, încă o mai face, astfel că celebrul antrenor Hector Cuper a decis să-l păstreze pe bancă la meciul de debut al echipei sale.

În tribune freamăt, pe teren ambiție dar lipsită de orizont. Fără ”cadoul de la Alah” echipa, una de altfel consistentă ca generozitate la efort și ambiție,  a vânat un 0-0 care să țină în viață iluziile.

O altă poruncă, a fotbalului, aceea care spune că un meci se termină când fluieră arbitrul finalul, a fost ignorată de egipteni, așa că în ultimul minut, după o bară, a venit golul.

Dezamăgire peste tot, camerele îl căutau pe Salah, semi-zeul, care suferea vizibil, fizic și psihic. Din fericire mai sunt două meciuri ca să arate ce poate, important este să fie dispus/ajutat să riște.

Foto: Chip semi-cioplit. MONDIALUL Metropolis – facebook

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)