Christian Bale abandonează proiectul lui Michael Mann despre Enzo Ferrari
https://www.ziarulmetropolis.ro/christian-bale-abandoneaza-proiectul-lui-michael-mann-despre-enzo-ferrari/

Christian Bale a abandonat proiectul cinematografic despre viaţa constructorului de maşini Enzo Ferrari, pe care plănuieşte să-l regizeze Michael Mann. Actorul galez în vârstă de 41 de ani a fost obligat să renunţe la film din cauza riscului de a-şi asuma din nou o mare transformare fizică.

Un articol de Petre Ivan|18 ianuarie 2016

Cunoscut pentru ușurința de a-și crește masa musculară (American Psycho, sau trilogia Batman în regia lui Christopher Nolan), de a lua în greutate (American Hustle) sau de a slăbi extrem (The Machinist), Christian Bale ar fi trebui să se îngrașe prea mult pentru a fi gata pentru filmările din primăvară.

Însă specialiștii i-au recomandat să renunțe pentru a nu-și pune sănătatea în pericol, notează publicația.

Pentru filmul The Machinist (2004), Bale a slăbit 28 de kilograme. „Am mereu nevoie de un motiv bun pentru a-mi schimba greutatea, dar acum trebuie să mă gândesc la sănătatea mea”, a mărturisit actorul.

Michael Mann, care pregătește de 15 ani filmul, caută deja un înlocuitor pentru a-l interpreta pe Ferrari. Proiectul despre fondatorul scuderiei Ferrari, bazat pe un scenariu scris de Troy Kennedy-Martin (The Italian Job), nu se va opri iar studioul Paramount Pictures are vedere mai multe nume de actori pentru acest personaj.

Subiectul filmului se inspiră din cartea scriitorului Brock Yates, intitulată Enzo Ferrari, The Man, The Cars, The Races.

Foto: Christian Bale – cinemagia

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »