Christoph Waltz, stea pe Walk of Fame, la Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/christoph-waltz-stea-pe-walk-of-fame-la-hollywood/

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2014

Christoph Waltz, în vârstă de 58 de ani, purtând un costum gri şi o cravată vişinie, a dezvelit, zâmbitor, steaua cu numele său de pe bulevardul celebrităţilor, alături de cineastul Quentin Tarantino, căruia actorul îi datorează în mare parte celebritatea internaţională.

Waltz a jucat în două filme regizate de Tarantino, „Ticăloşi fără glorie” şi „Django dezlănţuit”, pentru ambele roluri austriacul fiind recompensat cu premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar, notează Mediafax.

„Christoph Waltz este combinaţia a două lucruri magnifice. Pe de o parte, este un maestru al scenei teatrale, pe de alta, este un actor dotat cu toate instrumentele necesare construirii personajelor sale de la zero” – Quentin Tarantino.

„(Christoph Waltz, n.r.) nu ia distincţiile foarte în serios, dar cred că în sufletul său se bucură un pic, chiar dacă nu poate nu o va recunoaşte”, a mai spus Tarantino, declarându-se „foarte fericit „să fie „lângă austriacul lui preferat”.

Actorul a spus, la rândul său, că, dimpotrivă, „inima sa freamătă de mândrie”. „Eu, un tip din Viena, nici în cele mai nebune visuri ale mele n-am sperat vreodată că voi primi” o stea la Hollywood, a declarat Waltz, adăugând că el este „doar o mică lumină în sânul unei frumoase constelaţii” de

Quentin Tarantino şi Christoph Waltz

Quentin Tarantino şi Christoph Waltz

stele.

Christoph Waltz provine dintr-o familie implicată în lumea teatrului. Mama sa, Elisabeth Urbancinc, era costumieră, iar tatăl său, Johannes Waltz, era scenograf.

Starul austriac a urmat voinţa bunicilor săi, ambii actori, şi a studiat la Viena si la celebra şcoală Lee Strasberg din New York.

Waltz a debutat pe micul ecran în filme de televiziune şi seriale în limba germană, precum „Der Tanz mit dem Teufel” („Dans cu diavolul”, n.r.) şi „Feuer und Schwert”, bazat pe legenda lui Tristan şi a Isoldei.

După rolul din „Ticăloşi fără glorie”, actorul a mai jucat în „Doamne… ce măcel! / Carnage”, din 2011, în regia lui Roman Polanski, şi „Viespea Verde / The Green Hornet”, din acelaşi an, regizat de Michel Gondry.

Cristopher Waltz poate fi văzut în această perioadă pe marile ecrane în filmul „Şefi de coşmar 2” şi va apărea şi pe genericul peliculei „Big Eyes”, regizată de Tim Burton, care va avea premiera în România pe 16 ianuarie.

Foto: Christoph Waltz – cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.