Cinci noi volume semnate de J. D. Salinger vor fi publicate postum, începând cu 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinci-noi-volume-semnate-de-j-d-salinger-vor-fi-publicate-postum-incepand-cu-2015/

Cel puţin cinci noi titluri semnate de scriitorul american J. D. Salinger, care a murit în 2010, vor fi publicate începând cu anul 2015, informează Le Monde.

Un articol de Andrada Văsii|27 august 2013

Cel puţin cinci noi titluri semnate de scriitorul american J. D. Salinger, care a murit în 2010, vor fi publicate începând cu anul 2015, informează Le Monde.

The New York Times a scris, pe 25 august că, potrivit unui documentar şi unei cărţi, ambele intitulate „Salinger”, cel puţin nouă texte semnate de autorul american vor putea fi publicate peste doi ani.

Realizat de Shane Salerno, care a petrecut nouă ani din viaţă documentându-se pentru acest subiect, documentarul va avea premiera pe marile ecrane pe 6 septembrie, înainte de a fi difuzat pe postul PBS. Acesta este însoţit de o carte semnată de Shane Salerno şi David Shields, care va intra în librării pe 3 septembrie.

Un scriitor care nu vorbea cu admiratorii

Potrivit lui Salerno, înainte de a muri, J.D. Salinger a dat permisiunea de a publica operele sale societăţii Salinger Estate, care se ocupă de moştenirea sa şi este condusă de fiul său, Matthew Salinger şi văduva sa, Colleen O’Neill.

Scriitorul american Jerome David (J.D.) Salinger, care a trăit în satul Cornish, în New Hampshire (SUA), până la moartea sa, în 2010, a fost atât de discret în legătură cu viaţa sa privată, încât a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii ale sale, bazată, în parte, pe scrisorile lui personale. El nu deţinea un telefon şi nu avea contact cu admiratorii săi, notează Mediafax.

Opera sa include celebrul roman ,,De veghe în lanul de secară”, un titlu de referinţă în literatura americană, dar şi „Franny şi Zoey” şi „Nouă povestiri”. Scriitorul a murit pe 27 ianuarie 2010, la 91 de ani.

Foto credit: Wikipedia

13
/09
/22

Petre Barbu îşi aşteaptă cititorii, joi, 15 septembrie, de la ora 19.00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, Bucureşti), la o discuţie despre noul său roman, „Vremea tatălui”, publicat de curând în colecția Fiction Ltd. a editurii Polirom.

13
/09
/22

Vineri, 16 septembrie, de la ora 16.00, în prezența lui Gabriel Liiceanu, magazinul Humanitas-Takumi Lipscani 42 se va adăuga lanțului de librării Humanitas. Un parter, trei etaje de cărți și încă un etaj ocupat de Takumi, unul dintre cele mai mari și mai rafinate magazine de cadouri japoneze din Europa. 350 de metri pătrați dedicați cărților și celor mai frumoase cadouri.

09
/09
/22

CENTENAR La 100 de ani de la nașterea lui Marin Preda, ne amintim de arta și de universului unui prozator unic. Ziarul Metropolis vă prezintă un dialog de arhivă despre relația scriitorului cu teatrul.

29
/08
/22

Cei care vor vedea pe rafturile librăriilor cartea lui Eddie Jaku, Cel mai fericit om de pe Pământ, involuntar vor face o serie de presupuneri privind motivele fericirii sale. Dar, cât de bogată le-ar fi imaginația, tot va fi greu de ghicit că Cel mai fericit om de pe Pământ este un supraviețuitor al lagărelor de concentrare de la Buchenwald și Auschwitz, iar cartea pe care o semnează e mărturia sa cutremurătoare și, paradoxal, plină de speranță, din acel infern.

26
/08
/22

În Cel mai fericit om de pe Pământ, bestseller publicat de Editura Trei și lansat de Eddie Jaku la vârsta de 100 de ani, autorul povestește ce au însemnat cei 7 ani de detenție în lagărele morții. Detaliile sunt surprinzătoare, dincolo de imaginație și fără să poată primi vreo explicație coerentă. De altfel, Eddie Jaku mărturisea că, după ce a fost martorul unor asemenea atrocități și a observat în ce abisuri ale urii poate coborî ființa umană, ani la rând l-a frământat o singură întrebare: De ce?

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

18
/08
/22

Volumul „Născut în URSS” de Vasile Ernu, publicat la Polirom în cinci ediții, a apărut în limba japoneză, la Gunzosha Publishing Co (traducere de Seiko Takesono). La aceeași editură, se află în pregătire și volumul „Sălbaticii copii dingo” (Polirom, 2021, două ediții).