Cine Shuffle – competiţie de scurtmetraje
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-shuffle-competitie-de-scurtmetraje/

Pasionaţii de film din România îşi pot face cunoscute producţiile în cadrul neconvenţionalului festival de film aleatoriu „Cine Shuffle”.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Pasionații de film din România își pot face cunoscute producțiile în cadrul neconvenționalului festival de film aleatoriu „Cine Shuffle”.

Cine Shuffle a fost lansat în această lună de echipa care organizează Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Proiectul își propune să le ofere cineaștilor amatori șansa de a-și prezenta creațiile și de a se promova în fața publicului.

Oricine își poate înscrie producția în competiție; în fiecare lună se trag la sorți filmele care vor fi vizionate de public, iar spectatorii vor decide care sunt cele mai bune filme. Realizatorii producțiilor apreciate de public vor fi premiate. Primele proiecții vor avea loc în 31 octombrie.

Festivalul pasionaţilor – Cine Shuffle

„La fiecare ediție a TIFF-ului sunt întrebat care sunt criteriile de selecție a filmelor din program, de parcă ele ar putea diferi de la un an la altul. Ideea unui festival neconvențional, cu filme extrase la întâmplare dintr-o urnă cu toate tilurile înscrise, fără ca cineva să le vadă înainte și să aleagă, mi-a venit din dorința de a nu mai auzi această întrebare – tocmai pentru că procesul de selecție este explicit încă din titlul festivalului”, a declarat Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF și cel care a avut inițiativa „Cine Shuffle”.

După cum îi spune și numele, „Cine Shuffle” este un festival „aleatoriu”, pentru că în fiecare lună norocul va decide ce proiecții vor fi prezentate publicului: se va trage la sorți dintre toate producțiile trimise.

Cine Shuffle

Afișul festivalului Cine Shuffle

Pentru înscrierea la festival, un film trebuie să aibă maximum 30 de minute, să fie vorbit, dublat sau subtitrat în limba română, iar formatul de producție să fie digital (mpeg4 sau avi).

Filmul și formularul de înscriere se vor trimite online, la adresa de email [email protected]. Fiecare film înscris va primi un număr, care va intra la tragerea la sorți organizată lunar.

Astfel, filmele care nu au fost trase la sorți în luna înscrierii vor putea fi extrase ulterior.

Foto credit: TIFF, Cine Shuffle

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.