Cineastul Aleksei German Jr., în vizită în Bucureşti între 11 şi 14 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/cineastul-aleksei-german-jr-in-vizita-in-bucuresti-intre-11-si-14-februarie/

Cineastul Aleksei German Junior, reprezentant al noului val al cinematografiei ruse, va fi prezent la Bucureşti, între 11 şi 14 februarie, pentru a-şi prezenta filmele. Primul său lungmetraj, „Ultimul tren”, a obţinut premiul Luigi De Laurentiis la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Amnesty International – DOEN Award/ Premiul Aministiei la Festivalul Internaţional de […]

Un articol de Andrada Văsii|22 ianuarie 2013

Cineastul Aleksei German Junior, reprezentant al noului val al cinematografiei ruse, va fi prezent la Bucureşti, între 11 şi 14 februarie, pentru a-şi prezenta filmele.

Primul său lungmetraj, „Ultimul tren”, a obţinut premiul Luigi De Laurentiis la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Amnesty International – DOEN Award/ Premiul Aministiei la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, premiul FIPRESCI şi Golden Alexander la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic.

Cel de-al doilea lungmetraj, „Garpastum”, un alt succes al tânărului regizor rus, a rulat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia şi a câştigat marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia.

Totodată, „Soldatul de hârtie” a obţinut premiul pentru cea mai bună regie (Leul de Argint) la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.

„Paper Soldier” va deschide evenimentul „Aleksei Gherman – Medalion de familie”, în prezenţa lui Aleksei German Junior, pe 11 februarie, de la ora 19.00, la Cinema Studio din Bucureşti.

Evenimentele din film se desfăşoară în anul 1961, în Baikonur. Filmul povesteşte şase săptămâni din viaţa doctorului Daniil Pokrovski, care pregăteşte grupele de astronauţi pentru ieşirea în cosmos, fiind sfâşiat între teama pentru aceşti oameni eroici, pe de o parte, şi dragostea şi regretele faţă de două femei dragi, soţia şi iubita, pe de alta.

În cadrul acestui eveniment, Aleksei German Junior va prezenta filmele tatălui său, Aleksei German Senior, considerat de critici un „guru al cinematografului rus, o legendă vie, cel mai important cineast rus după Tarkovski sau chiar mai important decât acesta şi mai interesant”.

Unul dintre filmele în regia lui Aleksei German Senior care va putea fi vizionat la Bucureşti este „Prietenul Meu Ivan Lapsin”.

 

 

Sursa: Mediafax

 

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.