Cinema sub clar de lună – Caravana Filmelor NexT
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinema-sub-clar-de-luna-caravana-filmelor-next/

Caravana Filmelor NexT se pregăteşte să împacheteze şi anul acesta o parte din Festivalul Internaţional de Film NexT într-o maşină, care va cutreiera ţara în lung şi-n lat, din 30 iulie până pe 23 august. Pentru a sărbători cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT, cinefilii sunt aşteptaţi la picnic în iarbă verde şi cinema sub clar de lună în grădini, parcuri, pajişti şi alte spaţii neconvenţionale din oraşele lor.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2016

Anul acesta, Caravana Filmelor NexT a pregătit o selecție de 24 de filme scurte și se va opri pentru un picnic urban în 10 orașe:

Piatra Neamț (30-31 iulie, Ștrandul Tineretului),

Iași (2-3 august, Palas Parc),

Vatra Dornei (5-6  august, Parcul Municipal),

Cluj-Napoca (8-9 august, Iulius Parc),

Brașov (11 -12 august, Aleea de sub Tâmpa),

Sfântu Gheorghe (13-14 august,Parcul Elisabeta),

Sinaia (15-16 august, Parcul Dimitrie Ghica),

Timișoara (17-18  august),

Arad (19-20 august, Parcul Eminescu),

Oradea (22-23  august, Parcul Cetății Oradea)

și propune în  meniul ei  cinematografic cele mai bune scurtmetraje ale ultimilor ani.

Producţiile, românești şi internaţionale, sunt reunite în 4 programe tematice speciale: NexT Romanian Shorts, Oscar’s Night, Best of NexT și NexT Out in Space. Intrarea este liberă și anul acesta. Next

NexT Romanian Shorts

Cunoscut deja publicului NexT, programul NexT Romanian Shorts aduce în fața spectatorilor cele mai recente producții românești de scurtmetraj, care au debutat în cadrul NexT, festivalul care și-a propus să descopere voci noi și originale și alături de care mulți cineaști români și-au început cariera cinematografică.

Covorul roșu se va întinde pentru Oscar’s Night, cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune. Nu va lipsi câștigătorul de anul acesta, Stutterer, în regia lui Benjamin Claery.

Best of NexT

Best of NexT înseamnă un maraton cu cele mai iubite filme premiate de la NexT, iar NexT Out in Space, programul dedicat scurtmetrajelor science-fiction, demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant.

Cea de-a treia edițiea evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT în fața unui public nou, în afara Bucureștiului, în orașe unde posibilitățile de vizionare a filmelor de scurtmetraj sunt reduse, iar alternativele de vizionare a filmelor în aer liber sunt puține sau inexistente.

Foto: Caravana Filmelor NexT –  facebook.com/caravananext

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »