Cinemateca Română reia programul ‘Minicinema’ cu filmul ‘Tom Sawyer’
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinemateca-romana-reia-programul-minicinema-cu-filmul-tom-sawyer/

Cinemateca Română reia programul „Minicinema” cu cea mai recentă ecranizare a celebrului roman „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, filmul „Tom Sawyer”, proiecţiile urmând să aibă loc în fiecare week-end din luna noiembrie la Sala Union din strada Ion Câmpineanu nr. 21. În primele două week-end-uri ale lunii – 3-4 şi 10-11 noiembrie – […]

Un articol de Andrada Văsii|2 noiembrie 2012

Cinemateca Română reia programul „Minicinema” cu cea mai recentă ecranizare a celebrului roman „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, filmul „Tom Sawyer”, proiecţiile urmând să aibă loc în fiecare week-end din luna noiembrie la Sala Union din strada Ion Câmpineanu nr. 21.

În primele două week-end-uri ale lunii – 3-4 şi 10-11 noiembrie – spectatorii vor putea urmări producţia de la orele 11,00 şi 13,00, urmând ca în ultimele două week-end-uri – 17-18 şi 24-25 noiembrie – filmul să aibă câte o singură proiecţie, de la ora 12,00.

Biletele de intrare, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, pot fi achiziţionat la preţul de 5 lei.

Filmul „Tom Sawyer” este o coproducţie Germania-România, lansată la noi anul acesta, un film de aventuri şi deopotrivă un film pentru întreaga familie. Regizat de Hermine Huntgeburth şi cu Louis Hofmann (Tom Sawyer), Leon Seidel (Huckleberry Finn), Heike Makatsch (Mătuşa Polly), Benno Furmann (Joe Indianul) şi Joachim Krol (Muff Potter), lungmetrajul aduce o notă de modernitate poveştii clasice, păstrându-i în acelaşi timp atmosfera şi parfumul original.

Producţia a fost filmată aproape în totalitate în România. Producătorul Boris Schonfelder n-a fost iniţial convins că se poate încadra în bugetul filmului până în momentul în care a văzut decorurile deja existente ale producţiei americane „Cold Mountain”, care se află nu departe de Bucureşti. Realizatorii au transformat acest loc în oraşul St. Petersburg. Aici se află şi casa Mătuşii Polly, care are cel mai faimos gard din istoria literaturii.

Sursa: Agerpres

14
/10
/14

Unteatru îi invită pe iubitorii de teatru la premiera spectacolului La ţigănci, după Mircea Eliade, în regia tinerilor Andrei și Andreea Grosu. Premiera oficială va avea loc în zilele de 14 și 17 octombrie, de la orele 19.00 și sâmbătă 18 octombrie, de la orele 16.30 și 19.00.

13
/10
/14

Krzysztof Penderecki, personalitate simbol a muzicii secolului XX, va fi prezent la Sala Radio în deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio, dirijate de Tiberiu Soare, eveniment construit în jurul unui atractiv program ce îmbină romantismul muzicii lui Ceaikovski şi spiritul inovator al muzicii lui Penderecki.

13
/10
/14

Albumul Ceciliei Bartoli, St Petersburg, un album al premierelor, se lansează astăzi, 13 octombrie. Acesta conţine 11 arii înregistrate în premieră mondială de Cecilia Bartoli, ansamblul I Barrochisti, dirijor Diego Fasolis; 11 arii descoperite de Cecilia Bartoli în arhiva Teatrului Mariinski din St Petersburg, pe care nu le-a mai cântat nimeni în ultimii 200 ani.

13
/10
/14

Vineri, 17 octombrie, ora 18.00, la Teatrul Nottara, Sala „Horia Lovinescu”, Teatrul Maghiar de Stat va prezenta spectacolul Brad de Crăciun la familia Ivanov de Al. I. Vvedenski, regia: András Urbán, scenografia: Carmencita Brojboiu. Spectacolul beneficiază de supratitrare în limba română şi este recomandat tinerilor peste 18 ani.

13
/10
/14

Doi pe o bancă, D'ale noastre, Tipografic majuscul, Tartuffe sau impostorul, ... escu, Băieţii de aur, Livada de vişini, Trei piese scurte fără sexşi multe alte spectacole pe scenele teatrelor bucureştene, în săptămâna 13 - 19 octombrie

12
/10
/14

Casa de Producţie TVR a programat luni, 13 octombrie, de la ora 20.00, la TVR 2, în memoria marelui actor Adrian Pintea (n. 9 octombrie 1954 – d. 8 iunie 2007), o producție din seria capodoperelor longevive păstrate în Arhiva de Aur a Televiziunii Române: spectacolul „Don Carlos” de Friedrich Schiller.

12
/10
/14

Sâmbătă, 11 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor au fost anunțate filmele câștigătoare ale celei de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival. Maidan (regia: Sergei Loznitsa), proiectat în premieră în România la Astra Film Festival 2014, a fost laureat cu Marele Premiu.

12
/10
/14

A noua ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est, ce a avut loc între 3 şi 12 octombrie, în capitală, a ajuns la final. În cadrul Galei de Închidere de sâmbătă, 11 octombrie, la capătul a nouă zile de filme de animație de calitate, sosite la București din peste 60 de țări, festivalul și-a anunțat câștigătorii.