Cineplexx lansează First Class Cinema, cel mai nou concept premium de cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/cineplexx-lanseaza-first-class-cinema-cel-mai-nou-concept-premium-de-cinema/

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din ţară (post pandemie), lanţul de cinematografe Cineplexx face anunţul primei investiţii importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locaţia VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania şi l-a luat pentru dezvoltarea industriei naţionale şi menţinerea experienţei de cinema în topul preferinţelor românilor.

Un articol de Petre Ivan|25 mai 2022

Ca nivel de investiție pentru recondiționarea spațiului de 600 m2, cea mai mare parte a bugetului a fost alocat modernizării echipamentelor tehnolgice și de proiecție din sălile de cinema, dar a vizat și schimbarea completă de mobilier și design interior.

Harry Antonopoulos, Managing Director al Cineplexx România și Grecia declară:„Pandemia a fost o lovitură puternică pentru industria noastră și ne-a ținut închiși aproape doi ani. Cu toate acestea, din momentul în care am redeschis, ne-am menținut promisiunea de a investi în piața din România și vom continua să o facem nu doar prin modernizarea locațiilor deja existente cu servicii de calitate și tehnologie nouă de cinema, cât și prin deschiderea de noi cinematografe. Vom reveni cu vești bune în viitorul apropiat. Cineplexx Băneasa este o locație foarte importantă pentru noi și întreaga echipă s-a implicat enorm în realizarea acestui proiect. First Class Cinema se dorește a fi cea mai selectă și comepletă locație ca ofertă pe piața de cinema”.

Conceptul de vizionare First Class Cinema include tot ce și-ar dori cel mai pretențios cinefil de la o vizită la cinema și mult mai mult de atât: premieră pe marile ecrane, meniu variat și proaspăt preparat în bucătăria proprie, realizat special sub supervizarea atentă a Chef-ului Patrizia Paglieri și însoțit de băuturi la alegere, personal de servire dedicat, plus design interior modern și relaxant, cu fotolii și canapele generoase.

First Class Cinema de la Cineplexx Băneasa are un lounge discret, ambiental cu o capacitate de 90 de persoane și 2 săli moderne a câte 43 de locuri fiecare. Prețul biletului include atât filmul, cât și acces nelimitat la bufet, băuturile răcoritoare sau alcoolice, plus popcorn și nachos la intrarea în sală. Biletele pot fi achiziționate direct din cinema sau online pe www.cinemagia.ro.

Cineplexx este unul dintre cei mai importanți operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est, cu o experiență de peste 50 de ani în industrie și al doilea cel mai important lanț de cinematografe pe piața românească. Compania deține în prezent peste 60 de cinematografe în 12 țări: Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Grecia și Italia. În România deține deja cinci locații tip multiplex – Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș – cu angajamentul asumat de extindere a portofoliului cu alte noi locații în viitorul foarte aproiat.

07
/06
/22

10 pentru FILM, programul care intermediază întâlnirea între actori români de teatru și lumea cinematografiei, a ajuns la cea de-a 11 ediție. O rampă de lansare pentru peste 100 de artiști talentați de pe scenele teatrelor din România, 10 pentru FILM își continuă misiunea și în 2022, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 - 26 iunie 2022). Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la TIFF, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

06
/06
/22

Chef-ul Adi Hădean vine la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2022 pentru o zi specială: Ukrainian Street Food Day. Acesta va pregăti, alături de bucătari din Ucraina, preparate tradiționale din țara vecină, pe care clujenii sunt invitați să le încerce pe 20 iunie la un eveniment special, care va fi organizat pe strada Potaissa din centrul orașului. Toate fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi donate inițiativei #SolidarSocial, care livrează mese calde refugiaților.

02
/06
/22

Fidel misiunii sale de a cultiva pasiunea publicului tânăr și foarte tânăr pentru arta cinematografică, programul EducaTIFF continuă să se dezvolte la cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (17 – 26 iunie). Calendarul evenimentelor include anul acesta o amplă selecție de filme dedicate copiilor și adolescenților, ateliere creative și cursuri de jurnalism de cinema, dar și o prezentare în premieră a opționalului de educație cinematografică, care va fi testat pe parcursul unui an școlar la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca, la inițiativa Asociației Festivalului de Film Transilvania (AFFT).

02
/06
/22

Pe 8 și 9 iunie, bibliotecarii din județul Gorj vor participa la un nou atelier de educație media organizat de Asociația One World Romania și Mediawise Society – centrul de resurse și formare în domeniul educației pentru competențe media și digitale din România. Am deschis seria de cursuri în Dâmbovița și Tulcea, unde au participat peste 45 de bibliotecari din cele două județe.

02
/06
/22

Lungmetrajele „Light Sleeper”, cu Willem Dafoe și Susan Sarandon în distribuție, și „Dom Hemingway”, cu Jude Law și Mădălina Ghenea, vor avea premiera la Warner TV în primul weekend din luna iunie. „Viața de noapte/ Light Sleeper”, scris și regizat de Paul Schrader, scenarist al unor filme ca „Taxi Driver” și „American Gigolo”, a avut premiera în competiția Berlinalei din 1992.

02
/06
/22

Filmul documentar Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va fi prezentat, începând cu 6 iunie, în cadrul programului FilMARe a Muzeului de Artă Recentă din București (MARe). Delta Bucureștiului este al doilea documentar de lungmetraj al regizoarei, cunoscută deja publicului pentru Marussia (2013). Povestea este spusă prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, filmul urmând să aibă premiera în cinematografe în toamna acestui an.

31
/05
/22

Vara începe cu o veste bună – sau, mai degrabă, două! Centrul Ceh vă invită din nou la proiecții de film pe strada Ion Ghica 11. Documentary Mondays și Fiction Tuesdays reîncep pe 6 și 7 iunie, după ce timp de 2 ani s-au desfășurat în format online. Iubitorii de filme cehe și de documentare pot vizita din nou unul dintre cele mai îndrăgite institute culturale din București, unde sunt așteptați cu bere cehă și o atmosferă prietenoasă.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.