Ciorbă lungă cu legume veștejite! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/ciorba-lunga-cu-legume-vestejite-mondialul-metropolis/

Mondialul din Rusia ne oferă o reţetă de ciorbă lungă, care nu ţine de foame, dar umple burţile. Modelul a fost patentat în Siberia. Reţeta este teoretic pentru 7 miliarde de oameni, dar cel puţin jumătate dintre ei sunt sătui de viaţă, aşa că nu gustă.

Un articol de Dedes|23 iunie 2018

Se iau 32 de coşuri de legume din diverse zone ale lumii, pe criteriul geografic stabilit de FIFA. Unele nu sunt prea grozave, mici, ofilite, dar într-un cazan mare se pierd, mulţi văd, puţini cunosc.

Chefi angajați de 32 de federații aleg din coș 23 de ingrediente, le aduc în bucătărie după care folosesc unsprezece, unele care se fleșcăie prea tare sunt scoase afară și sunt introduse altele, maxim, trei.

Treaba asta se fierbe aproape o lună, se mixează bine, se strecoară, iar la final rămânem cu ce a fost în două coșuri, unde teoretic au fost cele mai proaspete legume. Se servește fierbinte și uneori fără chef. Că prea e lungă și prea nesărată.

Apropo de ”ingrediente”. Mondialul stă foarte prost la vedete. Nicio propunere notabilă până acum, dar dezamăgiri din plin.

Neymar este o caricatură de fotbalist (dovlecel fără gust), Messi habar nu are nici el de ce s-a deplasat până în Rusia (ceapă degerată, te face să plângi), revelația columbiană de acum patru ani James Rodriguez s-a obișnuit atât de mult cu statul de vedetă încât în fiecare parc al lumii e o bancă unde are un loc rezervat (cânepă cu efect de leuștean), Isco se caută (roșie necoaptă- gogonea), Pogba se abține (păstaie fără boabe). Englezul Harry Kane pare să fie ceva, Ronaldo e sigur un fenomen, sare plus piper.

Încă se joacă, încă pot apărea surprize, dar dacă nu are loc un cataclism tactic, care să-i zguduie pe antrenori, cu greu va mai ieși la rampă un jucător.

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)