Ciorbă lungă cu legume veștejite! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/ciorba-lunga-cu-legume-vestejite-mondialul-metropolis/

Mondialul din Rusia ne oferă o reţetă de ciorbă lungă, care nu ţine de foame, dar umple burţile. Modelul a fost patentat în Siberia. Reţeta este teoretic pentru 7 miliarde de oameni, dar cel puţin jumătate dintre ei sunt sătui de viaţă, aşa că nu gustă.

Un articol de Dedes|23 iunie 2018

Se iau 32 de coşuri de legume din diverse zone ale lumii, pe criteriul geografic stabilit de FIFA. Unele nu sunt prea grozave, mici, ofilite, dar într-un cazan mare se pierd, mulţi văd, puţini cunosc.

Chefi angajați de 32 de federații aleg din coș 23 de ingrediente, le aduc în bucătărie după care folosesc unsprezece, unele care se fleșcăie prea tare sunt scoase afară și sunt introduse altele, maxim, trei.

Treaba asta se fierbe aproape o lună, se mixează bine, se strecoară, iar la final rămânem cu ce a fost în două coșuri, unde teoretic au fost cele mai proaspete legume. Se servește fierbinte și uneori fără chef. Că prea e lungă și prea nesărată.

Apropo de ”ingrediente”. Mondialul stă foarte prost la vedete. Nicio propunere notabilă până acum, dar dezamăgiri din plin.

Neymar este o caricatură de fotbalist (dovlecel fără gust), Messi habar nu are nici el de ce s-a deplasat până în Rusia (ceapă degerată, te face să plângi), revelația columbiană de acum patru ani James Rodriguez s-a obișnuit atât de mult cu statul de vedetă încât în fiecare parc al lumii e o bancă unde are un loc rezervat (cânepă cu efect de leuștean), Isco se caută (roșie necoaptă- gogonea), Pogba se abține (păstaie fără boabe). Englezul Harry Kane pare să fie ceva, Ronaldo e sigur un fenomen, sare plus piper.

Încă se joacă, încă pot apărea surprize, dar dacă nu are loc un cataclism tactic, care să-i zguduie pe antrenori, cu greu va mai ieși la rampă un jucător.

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook

30
/06
/18

Ceea ce veți vedea în imaginile următoare sunt doar niște suporteri înfocați ai naționalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni - pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în "Statul Bengal" va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în fața Franței.

29
/06
/18

Într-o bună dimineaţă, la o zi după ce împlinise melancolica vîrstă de 51 de ani (iar Brazilia lui Kaka, Luis Fabiaono şi Maicon se distrase cu Chile în optimile de finală), Alex. Leo Şerban se trezi, la Lisabona, în camera Marilyn, metamorfozat într-un menuet nemaiîntîlnit. Cei din conducerea hotelului Florida s-au jurat că n-a fost mîna lor, iar domnul Leo a fost nevoit să accepte că nu era vorba de vreun vis sprinţar de-ale lui Kafka, ci de o monumentală farsă a destinului implacabil.

29
/06
/18

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal - echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

28
/06
/18

Aveţi în faţa ochilor un extraordinar omagiu video* adus fotbalului, ca să nu zic unul dintre cele mai frumoase. Aşa că nu zic, dar adaug că emoţia vă va copleşi (iubitele vor toarce, soţiile vor suspina, mâțele vor lăcrima etc), mai ales la a doua şi la a treia vizionare, indiferent ce echipă naţională / partid politic susţineţi în aceste zile tulburi

28
/06
/18

Cătălin Tolontan își încheia articolul de aseară, după eliminarea campioanei mondiale, Germania, încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Coreea de Sud, cu următoarele cuvinte: “La victorie te respectă toți. La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!”. Am așteptat cu emoție, așadar, primele pagini ale ziarelor germane (și nu numai) de dimineață

22
/06
/18

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

19
/06
/18

19 iunie. Ieri după-amiază m-am aruncat pe divan cu o cafeluță de gât sperând să huzuresc la meciurile zilei. La ora aceea, sub deviza “Să punem capăt abuzurilor de la turneul final!”, Plenul Dumei de Stat (în cârdășie cu membrii Consiliului FIFA) dezbătea de zor modificările la Codul Mondial de procedură penală.