Ciorbă lungă cu legume veștejite! MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/ciorba-lunga-cu-legume-vestejite-mondialul-metropolis/

Mondialul din Rusia ne oferă o reţetă de ciorbă lungă, care nu ţine de foame, dar umple burţile. Modelul a fost patentat în Siberia. Reţeta este teoretic pentru 7 miliarde de oameni, dar cel puţin jumătate dintre ei sunt sătui de viaţă, aşa că nu gustă.

Un articol de Dedes|23 iunie 2018

Se iau 32 de coşuri de legume din diverse zone ale lumii, pe criteriul geografic stabilit de FIFA. Unele nu sunt prea grozave, mici, ofilite, dar într-un cazan mare se pierd, mulţi văd, puţini cunosc.

Chefi angajați de 32 de federații aleg din coș 23 de ingrediente, le aduc în bucătărie după care folosesc unsprezece, unele care se fleșcăie prea tare sunt scoase afară și sunt introduse altele, maxim, trei.

Treaba asta se fierbe aproape o lună, se mixează bine, se strecoară, iar la final rămânem cu ce a fost în două coșuri, unde teoretic au fost cele mai proaspete legume. Se servește fierbinte și uneori fără chef. Că prea e lungă și prea nesărată.

Apropo de ”ingrediente”. Mondialul stă foarte prost la vedete. Nicio propunere notabilă până acum, dar dezamăgiri din plin.

Neymar este o caricatură de fotbalist (dovlecel fără gust), Messi habar nu are nici el de ce s-a deplasat până în Rusia (ceapă degerată, te face să plângi), revelația columbiană de acum patru ani James Rodriguez s-a obișnuit atât de mult cu statul de vedetă încât în fiecare parc al lumii e o bancă unde are un loc rezervat (cânepă cu efect de leuștean), Isco se caută (roșie necoaptă- gogonea), Pogba se abține (păstaie fără boabe). Englezul Harry Kane pare să fie ceva, Ronaldo e sigur un fenomen, sare plus piper.

Încă se joacă, încă pot apărea surprize, dar dacă nu are loc un cataclism tactic, care să-i zguduie pe antrenori, cu greu va mai ieși la rampă un jucător.

Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.