Mondialul din Rusia ne oferă o reţetă de ciorbă lungă, care nu ţine de foame, dar umple burţile. Modelul a fost patentat în Siberia. Reţeta este teoretic pentru 7 miliarde de oameni, dar cel puţin jumătate dintre ei sunt sătui de viaţă, aşa că nu gustă.
Un articol de Dedes|23 iunie 2018
Se iau 32 de coşuri de legume din diverse zone ale lumii, pe criteriul geografic stabilit de FIFA. Unele nu sunt prea grozave, mici, ofilite, dar într-un cazan mare se pierd, mulţi văd, puţini cunosc.
Chefi angajați de 32 de federații aleg din coș 23 de ingrediente, le aduc în bucătărie după care folosesc unsprezece, unele care se fleșcăie prea tare sunt scoase afară și sunt introduse altele, maxim, trei.
Treaba asta se fierbe aproape o lună, se mixează bine, se strecoară, iar la final rămânem cu ce a fost în două coșuri, unde teoretic au fost cele mai proaspete legume. Se servește fierbinte și uneori fără chef. Că prea e lungă și prea nesărată.
Apropo de ”ingrediente”. Mondialul stă foarte prost la vedete. Nicio propunere notabilă până acum, dar dezamăgiri din plin.
Neymar este o caricatură de fotbalist (dovlecel fără gust), Messi habar nu are nici el de ce s-a deplasat până în Rusia (ceapă degerată, te face să plângi), revelația columbiană de acum patru ani James Rodriguez s-a obișnuit atât de mult cu statul de vedetă încât în fiecare parc al lumii e o bancă unde are un loc rezervat (cânepă cu efect de leuștean), Isco se caută (roșie necoaptă- gogonea), Pogba se abține (păstaie fără boabe). Englezul Harry Kane pare să fie ceva, Ronaldo e sigur un fenomen, sare plus piper.
Încă se joacă, încă pot apărea surprize, dar dacă nu are loc un cataclism tactic, care să-i zguduie pe antrenori, cu greu va mai ieși la rampă un jucător.
Foto: MONDIALUL Metropolis – facebook