10 lucruri despre Clark Gable
https://www.ziarulmetropolis.ro/clark-gable-stiati-ca/

„Eu nu sunt actor şi n-am fost niciodată. Ceea ce oamenii văd pe ecran sunt chiar eu.” – Clark Gable (1 februarie 1901 – 16 noiembrie 1960). Cunoscut si ca The King of Hollywood, Clark Gable – unul dintre actorii cu cel mai mare succes în box-office din istorie – şi-a început cariera ca actor la teatru şi a apărut în filme mute între 1924 şi 1926. Peste alţi opt ani va primi primul sau rol principal şi va câştiga Oscarul pentru cel mai bun actor (It Happened One Night).

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2018

Clark Gable – Ştiaţi că…?

10 lucruri mai puțin ştiute despre Clark Gable

A figurat ca fată în certificatul de naştere, din cauza unei erori.

Şi-a pierdut mama când încă nu împlinise un an de viaţă.

Avea mania curăţeniei. Îşi făcea duş de câteva ori pe zi, însă se ferea de băi pentru că se temea de apa murdară.

Clark Gable era dislexic.

Era un mare fumător de pipă.

Avea probleme cu dantura. La vârsta de 32 de ani şi-a înlocuit aproape toţi dinţii din cauza unei infecţii la gingie.

S-a înfuriat pentru că prietena şi colega sa de platou Hattie McDaniel (actriţă de culoare) nu a fost lăsată să participe la premiera filmului „Pe aripile vântului”. A intenţionat să boicoteze ceremonia, dar Hattie l-a convins că este OK să meargă fără ea.

Nu i-a plăcut deloc cel mai faimos rol al său, cel din „Pe aripile vântului” (1939), pe care îl cataloga „un film de femei”.

I-a dat unui băieţel Oscarul pe care l-a câştigat în 1934, pe motiv că micuţul a spus despre trofeu că este foarte drăguţ.

În „S-a întâmplat într-o noapte” (1943), Gable şi-a scos cămaşa pe sub care nu purta maiou, un şocant pentru acele vremuri! Scena respectivă a determinat scăderea drastică a vânzărilor de maiouri în SUA

Foto: Clark Gable – facebook

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.