„Clasic e fantastic”, călătorie în lumea instrumentelor de percuție
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-calatorie-in-lumea-instrumentelor-de-percutie/

Duminică, 25 ianuarie, la Ateneul Român, între orele 10.00 şi 12.30, are loc un nou concert educativ din seria „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. De data aceasta, sunteţi invitaţi la o „Călătorie în lumea instrumentelor de percuţie”, în compania unor muzicieni extraordinari.

Un articol de Liliana Matei|8 ianuarie 2015

Lumea instrumentelor de percuție este fascinantă, diversă, colorată, surprinzătoare și rezervă la fiecare pas surprize nebănuite. În urmă cu doi ani, concertul „Clasic e fantastic” cu această temă a avut un succes enorm. Subiectul va fi reluat duminică, dar nu și forma concertului. Deci veți avea parte de „O nouă călătorie în lumea instrumentelor de percuție”, realizată în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică București.

Interpreții sunt: Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Alexandru Badea, Alexandru Stroe.

Programul va fi include:

Siegfried Fink – Ate logo
Gerard Berlioz – Mosgras Express
Minoru Miki – Marimba spiritual
Mark Glentworth – Blues for Gilbert
Jovan Nebojsa Zivkovic – Trio per uno

Cristina Bohaciu Sarbu

Concertul va fi comentat de muzicologul Cristina Sârbu.

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român începând cu viner, ora 12.00.
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări grupuri şcolare, trimiteți un e-mail la adresa info@fge.org.ro înainte de data în care se pun biletele în vânzare.

Concertul nu este recomandat copiilor sub 7 ani.

06
/09
/22

"Metronom", debutul în lungmetraj de ficțiune al regizorului Alexandru Belc, distins anul acesta la Cannes cu Premiul pentru regie al secțiunii Un Certain Regard, va avea premiera în cinematografe pe 4 noiembrie, prezentat de Strada Film.

04
/09
/22

În a doua parte a unui foarte subiectiv top pe luna august discut, pe scurt, trei documentare din acest an, printre care şi tulburătorul "Mariupolis 2", al regretatului regizor lituanian Mantas Kvedaravičius, ucis în războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

01
/09
/22

Proiectul „Share, Tag or Dye” este o provocare atât pentru artiști cât și pentru public de a sonda și extinde limitele mediului online și a interacțiunilor posibile cu mediul offline. Despre antotipie, cum se vede lumea prin ea și de ce merită să vizitați acest proiect – în interviul de mai jos.