„Clasic e fantastic”, călătorie în lumea instrumentelor de percuție
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-calatorie-in-lumea-instrumentelor-de-percutie/

Duminică, 25 ianuarie, la Ateneul Român, între orele 10.00 şi 12.30, are loc un nou concert educativ din seria „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. De data aceasta, sunteţi invitaţi la o „Călătorie în lumea instrumentelor de percuţie”, în compania unor muzicieni extraordinari.

Un articol de Liliana Matei|8 ianuarie 2015

Lumea instrumentelor de percuție este fascinantă, diversă, colorată, surprinzătoare și rezervă la fiecare pas surprize nebănuite. În urmă cu doi ani, concertul „Clasic e fantastic” cu această temă a avut un succes enorm. Subiectul va fi reluat duminică, dar nu și forma concertului. Deci veți avea parte de „O nouă călătorie în lumea instrumentelor de percuție”, realizată în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică București.

Interpreții sunt: Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Alexandru Badea, Alexandru Stroe.

Programul va fi include:

Siegfried Fink – Ate logo
Gerard Berlioz – Mosgras Express
Minoru Miki – Marimba spiritual
Mark Glentworth – Blues for Gilbert
Jovan Nebojsa Zivkovic – Trio per uno

Cristina Bohaciu Sarbu

Concertul va fi comentat de muzicologul Cristina Sârbu.

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român începând cu viner, ora 12.00.
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări grupuri şcolare, trimiteți un e-mail la adresa info@fge.org.ro înainte de data în care se pun biletele în vânzare.

Concertul nu este recomandat copiilor sub 7 ani.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

19
/09
/22

Fairytale, cel mai recent film al regizorului Alexander Sokurov, și ultimul din tetralogia inspirată de cele mai controversate personaje politice ale secolului XX, va deschide cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București. Luni, pe 26 septembrie, în anticiparea debutului oficial al festivalului, pelicula va avea parte de o primă întâlnire cu publicul din România, de la ora 18:30, la Cinemateca Eforie.

16
/09
/22

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) a anunțat primii 63 de invitați la ediția din acest an. Lista include nume cunoscute din peste 20 de țări. Alte nume vor fi publicate curând.

16
/09
/22

Sâmbătă, 17 septembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc o întâlnire cu Gabriela Adameșteanu la Librăria Kyralina din București (Str. Biserica Amzei 10), prilejuită de apariția în limba franceză a romanului „Fontana di Trevi” la Editura Gallimard („Fontaine de Trevi”, traducere de Nicolas Cavaillès).

15
/09
/22

„Om Câine / Man and Dog”, primul lungmetraj regizat de Ștefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii în rolurile principale, intră în cinematografe din 16 septembrie, filmul fiind distribuit pe marile ecrane de microMULTILATERAL.