„Clasic e fantastic”, concert dedicat Zilei Culturii Romane
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-concert-dedicat-zilei-culturii-romane/

Ziua Culturii Române, care se sărbătoreşte pe 15 ianuarie, va fi celebrată de Filarmonica „George Enescu” la Ateneul Român din Capitală pe 20 ianuarie, evenimentul marcând, totodată, împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. Concertul „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica” din 20 ianuarie, de la ora 11.00, este […]

Un articol de Andrada Văsii|9 ianuarie 2013

Ziua Culturii Române, care se sărbătoreşte pe 15 ianuarie, va fi celebrată de Filarmonica „George Enescu” la Ateneul Român din Capitală pe 20 ianuarie, evenimentul marcând, totodată, împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.

Concertul „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica” din 20 ianuarie, de la ora 11.00, este dedicat Zilei Culturii Române şi prilejuieşte întâlnirea cu câţiva dintre cei mai buni percuţionişti români, cadre didactice şi studenţi de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Ei vor propune celui mai tânăr public de concert o călătorie în lumea fascinantă a ritmurilor şi sonorităţilor unei mari familii de intrumente muzicale, cea a instrumentelor de percuţie, informează un comunicat.

Interpreţii Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Alexandru Dan, Alexandru Stroe vor oferi publicului lucrări de Johann Sebastian Bach, S.Fink, Ney Rosauro, David Friedman, Steve Reich, şi Terry Riley.

„Clasic e Fantastic” este cel mai amplu proiect educaţional de muzică clasică destinat copiilor şi tinerilor, în care sunt implicaţi muzicieni profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, în prezent studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul „Clasic e Fantastic” este o premieră în România. În majoritatea oraşelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York, marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaţionale asemănătoare.

Pentru cea de-a treia stagiune a acestui proiect (2012 – 2013), obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român peste 10.000 de copii şi tineri, facilitând astfel accesul acestora la educaţia muzicală clasică.

Biletele pentru concertul de pe 20 ianuarie se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român, miercuri, de la ora 12.00, preţul unui bilet fiind de 15 lei. În limita locurilor disponibile, se fac rezervări pentru grupuri şcolare. Numarul maxim de locuri ce pot fi cumparate de o singură persoană este 10.

Concertul nu este recomandat copiilor sub şapte ani.

 

 

Sursa: Mediafax

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.