Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Primele concerte ale anului 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-cum-s%c4%83-%c3%aen%c8%9belegem-muzica-primele-concerte-ale-anului-2020/

Pentru primele două luni ale noului an Ateneul Român vă oferă două concerte… cum n-aţi mai auzit şi n-aţi mai văzut până acum în proiectul Clasic e fantastic.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2020

Da, am avut mereu o Lecție de jazz dar niciodată nu ne-am bucurat de o colaborare cu un adevărat  big band care  vă va permite să pătrundeți într-un alt univers, de cu totul alte dimensiuni, al acestei muzicii cu sonorități și ritmuri specifice – un big band este o formație instrumentală mare, cu peste 10 interpreți și cu  patru secțiuni consistente și spectaculoase : saxofoane, trompete, tromboane și o secțiune ritmică. Ne-am bucurat mult când big band-ul Bucharest Jazz Orchestra condus de Simona Strungaru,  având-o ca solistă pe Irina Sârbu, a acceptat colaborarea cu proiectul Clasic e fantastic. Sunt muzicieni extraordinari pe care mă bucur să îi pot numi :

Simona Strungaru – Dirijor

Catalin Milea – Saxofon Alto 1

Paolo Profeti – Saxofon Alto 2

Diana Suciu – Saxofon Tenor

Marcel Pascu – Saxofon Bariton

Sebastian Burneci – Trompeta 1

Silviu Groaza – Trompeta 2

Laurentiu Moise – Trompeta 3

Florian Radu – Trombon 1

Adrian Cojocaru – Trombon 2

Cristian Labus – Trombon bas

George Natsis – Pian

Adrian Flautistu – Contrabas

Adrian Tetrade – Baterie

 

Îi veți putea urmări și aplauda în concert

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020 , ora 11, Ateneul Român

Clasic e fantastic.Cum să înțelegem muzica  (10 !)

Lecția de jazz. Ce este un Big Band ?!

Bucharest Jazz Orchestra

Dirijor Simona Strungaru

Solist Irina Sârbu

Comentează Cristina Sârbu

 

Biletele se vor putea procura de la Casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri  15 ianuarie 2020, ora 12. Rezervările pentru grupuri școlare se primesc până marti, 14 ianuarie, ora 12 pe adresa info@ fge.org.ro

 

Concertul lunii februarie 2020 vă propunem o călătorie în universul desenului animat, mai exact în…departamentul în care se realizează efectele sonore. Simona Strungaru este creierul și inima acestui concert. Cine este Simona Strungaru : este pianist, dirjor de orchestră, orchestrator și compozitor de muzică de film. A absolvit in 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam. În 2016 muziciana a fost invitată sa susțină live un cine-concert cu muzica originala pentru retrospectiva Felix the Cat în cadrul Festivalului Internațional de Animație Anim’est de la București și Chișinau. Cu lumina stinsă în sală  și instrumentiștii așezați în fața unui ecran montat pe scenă, veți putea urmări aventurile simpaticului motan Felix, personaj  creat în 1919 de Pat Sullivan și Otto Mesmer și prezentat pe ecrane în filme mute. Poate unii dintre cititori își amintesc că am mai avut în programele noastre un film mut a cărui muzică a fost realizată pe scenă. Mă refer la concertul din data de 3 martie 2013 Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica și filmul dar atunci am  ascultat o orchestră simfonică mare care a susținut, cu pagini muzicale dense,  imaginile din Aventurile Prințului Achmed, un film german mut realizat în 1926 și care aducea pe ecran siluete animate. Acum, un grup restrâns de instrumentiști va realiza, sub ochii noștri, sonoritățile explicite dar amuzante ce vor însoți bogatele și agitatele aventuri ale motanului Felix.

 

Sâmbătă, 15 februarie 2020 , ora 11, Ateneul Român

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica  și desenul animat

 

Biletele se vor putea procura de la Casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri  5 februarie  2020, ora 12. Rezervările pentru grupuri școlare se primesc până sâmbătă, 1 februarie, ora 12 pe adresa info@ fge.org.ro 

Program casa de bilete: Marti – Vineri 12:00 – 19:00

Plata doar în numerar.
Telefon: 0722 20 42 63

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.

Pagina 1 din 15112345...102030...Ultima »