Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Primele concerte ale anului 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-cum-s%c4%83-%c3%aen%c8%9belegem-muzica-primele-concerte-ale-anului-2020/

Pentru primele două luni ale noului an Ateneul Român vă oferă două concerte… cum n-aţi mai auzit şi n-aţi mai văzut până acum în proiectul Clasic e fantastic.

Un articol de Petre Ivan|7 Ianuarie 2020

Da, am avut mereu o Lecție de jazz dar niciodată nu ne-am bucurat de o colaborare cu un adevărat  big band care  vă va permite să pătrundeți într-un alt univers, de cu totul alte dimensiuni, al acestei muzicii cu sonorități și ritmuri specifice – un big band este o formație instrumentală mare, cu peste 10 interpreți și cu  patru secțiuni consistente și spectaculoase : saxofoane, trompete, tromboane și o secțiune ritmică. Ne-am bucurat mult când big band-ul Bucharest Jazz Orchestra condus de Simona Strungaru,  având-o ca solistă pe Irina Sârbu, a acceptat colaborarea cu proiectul Clasic e fantastic. Sunt muzicieni extraordinari pe care mă bucur să îi pot numi :

Simona Strungaru – Dirijor

Catalin Milea – Saxofon Alto 1

Paolo Profeti – Saxofon Alto 2

Diana Suciu – Saxofon Tenor

Marcel Pascu – Saxofon Bariton

Sebastian Burneci – Trompeta 1

Silviu Groaza – Trompeta 2

Laurentiu Moise – Trompeta 3

Florian Radu – Trombon 1

Adrian Cojocaru – Trombon 2

Cristian Labus – Trombon bas

George Natsis – Pian

Adrian Flautistu – Contrabas

Adrian Tetrade – Baterie

 

Îi veți putea urmări și aplauda în concert

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020 , ora 11, Ateneul Român

Clasic e fantastic.Cum să înțelegem muzica  (10 !)

Lecția de jazz. Ce este un Big Band ?!

Bucharest Jazz Orchestra

Dirijor Simona Strungaru

Solist Irina Sârbu

Comentează Cristina Sârbu

 

Biletele se vor putea procura de la Casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri  15 ianuarie 2020, ora 12. Rezervările pentru grupuri școlare se primesc până marti, 14 ianuarie, ora 12 pe adresa info@ fge.org.ro

 

Concertul lunii februarie 2020 vă propunem o călătorie în universul desenului animat, mai exact în…departamentul în care se realizează efectele sonore. Simona Strungaru este creierul și inima acestui concert. Cine este Simona Strungaru : este pianist, dirjor de orchestră, orchestrator și compozitor de muzică de film. A absolvit in 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam. În 2016 muziciana a fost invitată sa susțină live un cine-concert cu muzica originala pentru retrospectiva Felix the Cat în cadrul Festivalului Internațional de Animație Anim’est de la București și Chișinau. Cu lumina stinsă în sală  și instrumentiștii așezați în fața unui ecran montat pe scenă, veți putea urmări aventurile simpaticului motan Felix, personaj  creat în 1919 de Pat Sullivan și Otto Mesmer și prezentat pe ecrane în filme mute. Poate unii dintre cititori își amintesc că am mai avut în programele noastre un film mut a cărui muzică a fost realizată pe scenă. Mă refer la concertul din data de 3 martie 2013 Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica și filmul dar atunci am  ascultat o orchestră simfonică mare care a susținut, cu pagini muzicale dense,  imaginile din Aventurile Prințului Achmed, un film german mut realizat în 1926 și care aducea pe ecran siluete animate. Acum, un grup restrâns de instrumentiști va realiza, sub ochii noștri, sonoritățile explicite dar amuzante ce vor însoți bogatele și agitatele aventuri ale motanului Felix.

 

Sâmbătă, 15 februarie 2020 , ora 11, Ateneul Român

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica  și desenul animat

 

Biletele se vor putea procura de la Casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri  5 februarie  2020, ora 12. Rezervările pentru grupuri școlare se primesc până sâmbătă, 1 februarie, ora 12 pe adresa info@ fge.org.ro 

Program casa de bilete: Marti – Vineri 12:00 – 19:00

Plata doar în numerar.
Telefon: 0722 20 42 63

23
/12
/19

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes și actrița Carmen Tănase, și care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecați la muncă în străinătate, și care și-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

17
/12
/19

Hiturile anilor ’80-’90 vor fi live la cea mai mare petrecere dintre ani din București – „Revelion 2020. Disco Night Fever” – organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB. Printre artiștii care vor urca marți, 31 decembrie, de la ora 18, pe scena din Piața Constituției se numără O-Zone, Haddaway și Milli Vanilli.

15
/12
/19

Vineri, 20 decembrie 2019, artistul Alexandru Andrieș va urca pe scena Unteatru pentru deja tradiționalul concert de Crăciun „Andrieș la Unteatru”.

10
/12
/19

Vineri, 13 decembrie, la Sala Radio, violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de a cânta pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu, va interpreta, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră creat în 1957 de compozitorul român Dumitru Capoianu (1929-2012).

Page 1 of 14212345...102030...Last »