„Clasic e fantastic” se întoarce cu lecția de jazz
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-se-intoarce-cu-lectia-de-jazz/

Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” anunţă reluarea concertelor în stagiunea 2020-2021.

Un articol de Liliana Matei|3 martie 2021

Publicul este invitat, din nou, în Sala mare a Ateneului Român, în patru dimineți de sâmbătă din lunile martie, aprilie, mai și iunie.Din păcate însă, din cauza restricțiiilor impuse de pandemia Covid-19, doar 210 locuri din sală pot fi ocupate.

Pentru concertul din 6 martie, dedicat jazzului, biletele se pot cumpăra fie online, fie de la casa de bilete a Filarmonicii, începând cu luni, 1 martie, ora 12.00. Evenimentul vă propune o întâlnire cu Irina Sarbu Quartet, cu Puiu Pascu la pian. Invitați: Diana Suciu – saxofon, Florian Radu – trombon și Ana Parghel Sârbu În program: cântece pentru copii și lucrrăi de Gigi Gryce, Jon Hendricks, Charlie Parker (foto), Duke Ellington

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concert este permisă până la ora 10.50. Publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile impuse de protecție și distanțare.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului

07
/07
/22

Miercuri, 7 iulie, în Sala Mare a Ateneului s-a încheiat prima ediție a Athenaeum Summer Festival – un concept inovator și modern ce a avut ca scop atragerea unei noi categorii de public dar și fidelizarea celui deja existent printr-o serie de evenimente speciale care s-au bucurat un public numeros. Ultima seara de festival a adus în atenția spectatorilor un eveniment special – concertul Athenaeum Wind Orchestra, dirijată de Adrian Petrescu, alături de solistul Daniel Crespo – trompetă.

06
/07
/22

Avishai Cohen Quartet (IL), Roberto Fonseca Trio (CU), Mircea Tiberian Trio (RO), GANNA (UKR), Elena Mîndru Quartet (RO), Mădălina Pavăl Orchestra (RO), Apifera (IL) și Paperjam (RO) completează lista artiștilor care vor concerta la a X-a ediție a festivalului Jazz in the Park, ce va avea loc în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, în 1-4 septembrie.

05
/07
/22

Pe 1 iulie EUROPAfest#29 a debutat în forță cu un duo de excepție format din câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Opening Gala Concert i-a avut ca nume de afiș pe “Best guitarist” 2021 – Peter Autschbach | Germania și “Best Voice” 2019 - Samira Saygili | Turcia, Germania, care au susținut un concert de neuitat alături de artiști din Italia, Statele Unite și Indonezia.

05
/07
/22

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va deschide miercuri, 6 iulie 2022, ora 19.30, la Ateneul Român, celebrul festival international “Vara Magică”. Programul va cuprinde Ludwig van Beethoven – Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 61, solist Josef Špaček şi Modest Musorgski/Maurice Ravel – Tablouri dintr-o expoziție.