Claudia Cardinale, pe afișul festivalului de la Cannes
https://www.ziarulmetropolis.ro/claudia-cardinale-pe-afisul-festivalului-de-la-cannes/

Salutat pentru simţul său estetic, afişul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de la Cannes (17 — 28 mai 2017) care o reprezintă pe Claudia Cardinale dansând pe un acoperiş la Roma în 1959, a fost ironizat de presa franceză, acesta suspectând o retuşare a taliei şi a coapselor actriţei italiene.

Un articol de Petre Ivan|30 martie 2017

Claudia Cardinale nu era probabil suficient de slabă pentru Cannes”, “Dacă nici Claudia Cardinale nu poate întruchipa frumusețea fără retușuri, am ajuns rău!”, sunt doar două din zecile de mesaje care circulă pe Twitter la adresa noului posterul al festivalului de la Cannes.

Posterul este minunat, după cum putem constata și totodată regreta datorită unui gif animat care circulă pe Twitter, care arată că imaginea a fost amplu retușată, comparativ cu cea originală, pentru a face mai fină talia actriței…. Păcat. – Télérama

Afișul oficial al celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes, care va avea loc în perioada 17 — 28 mai, este “vesel, liber și îndrăzneț, aducând omagiu unei actrițe aventuriere și unei femei independente…”, se arată într-un comunicat al organizatorilor, care nu au dorit să comenteze criticile.

La rândul, său reputata actriță italiană s-a declarat onorată și mândră că a fost aleasă ca imagine a viitorului Festival. “Este exact imaginea pe care mi-am făcut-o despre acest Festival: strălucitoare”, a spus Claudia Cardinale

Regizorul spaniol Pedro Almodovar va fi președintele juriului, în timp ce maestră de ceremonii va fi actriță italiană Monica Bellucci.

Foto: Claudia Cardinale – facebook

04
/08
/21

Ediția aniversară a celui mai mare festival de film din România s-a încheiat pe 1 august, după zece zile marcate de premiere absolute, zeci de proiecții sold-out, întâlniri cu cei peste 1.000 de invitați și un număr impresionant de spectatori. Peste 100.000 de iubitori de cinema au sărbătorit #împreunăprinfilm întoarcerea în sălile de cinema la împlinirea a 20 de ani de TIFF, transformând ediția din acest an în cel mai amplu eveniment organizat la noi în țară de la începutul pandemiei.

04
/08
/21

Pentru al 15-lea an, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu între 5 și 8 august. Timp de patru zile, la Sibiu vor fi proiectate câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, cu invitați speciali: programul include peste 30 de producții, unele proaspăt premiate la TIFF 2021, precum și premiere românești în prezența echipelor.

03
/08
/21

Patru prieteni - trei băieți și-o fată - ne poartă din Italia anilor ‘80 până în prezent, într-un carusel al emoțiilor pe care le poate trăi oricare dintre noi. „Anii noștri de glorie”/ „Gli anni più belli”, un film de Gabriele Muccino despre prietenie, generozitate și bucuriile tinereții, vine din 6 august în cinematografe, distribuit de Independența Film.

02
/08
/21

Cea de a 7-a ediție KineDok aduce în atenția spectatorilor 14 documentare de autor din Europa Centrală și de Est, dintre care patru sunt prezentate în premieră națională. Luna aceasta tot mai multe locații KineDok din țară își deschid porțile.

29
/07
/21

„Întregalde”, semnat de Radu Muntean, a fost selecționat în cadrul celei de-a 46-a ediție a Toronto International Film Festival (TIFF) în secțiunea Contemporary World Cinema. TIFF va avea loc în Canada între 9 și 18 septembrie și este cel mai important festival de film de pe continentul Nord American și unul dintre cele mai prestigioase din lume.

28
/07
/21

CRONICĂ DE FILM Câştigător al premiului criticii în competiţia de la Berlinale şi proiectat în premieră în România în competiţia internaţională de la TIFF, filmul georgian "Priveşte către cer" ("What Do We See When We Look at the Sky?", 2021), de Aleksandre Koberidze, are o libertate formală impresionantă şi e pe alocuri hipnotic.