Claudia Cardinale, pe afișul festivalului de la Cannes
https://www.ziarulmetropolis.ro/claudia-cardinale-pe-afisul-festivalului-de-la-cannes/

Salutat pentru simţul său estetic, afişul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de la Cannes (17 — 28 mai 2017) care o reprezintă pe Claudia Cardinale dansând pe un acoperiş la Roma în 1959, a fost ironizat de presa franceză, acesta suspectând o retuşare a taliei şi a coapselor actriţei italiene.

Un articol de Petre Ivan|30 Martie 2017

Claudia Cardinale nu era probabil suficient de slabă pentru Cannes”, “Dacă nici Claudia Cardinale nu poate întruchipa frumusețea fără retușuri, am ajuns rău!”, sunt doar două din zecile de mesaje care circulă pe Twitter la adresa noului posterul al festivalului de la Cannes.

Posterul este minunat, după cum putem constata și totodată regreta datorită unui gif animat care circulă pe Twitter, care arată că imaginea a fost amplu retușată, comparativ cu cea originală, pentru a face mai fină talia actriței…. Păcat. – Télérama

Afișul oficial al celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes, care va avea loc în perioada 17 — 28 mai, este “vesel, liber și îndrăzneț, aducând omagiu unei actrițe aventuriere și unei femei independente…”, se arată într-un comunicat al organizatorilor, care nu au dorit să comenteze criticile.

La rândul, său reputata actriță italiană s-a declarat onorată și mândră că a fost aleasă ca imagine a viitorului Festival. “Este exact imaginea pe care mi-am făcut-o despre acest Festival: strălucitoare”, a spus Claudia Cardinale

Regizorul spaniol Pedro Almodovar va fi președintele juriului, în timp ce maestră de ceremonii va fi actriță italiană Monica Bellucci.

Foto: Claudia Cardinale – facebook

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »