Claudiu Bleonț, într-o nouă premieră – ,,Elefantul din camera”, pe scena Naționalului din Craiova
https://www.ziarulmetropolis.ro/claudiu-bleont-intr-o-noua-premiera-elefantul-din-camera-pe-scena-nationalului-din-craiova/

ELEFANTUL DIN CAMERĂ (sau The Vibrator Play), de Sarah Ruhl (USA), este o comedie neagră despre intimitate şi electricitate, ultima înţeleasă ca adjuvant al… intimităţii de cuplu. Pe la 1880, în zorii erei electricităţii, apăreau bizare fapte istorice conform cărora medicii foloseau vibratoare pentru a trata femeile „isterice” (şi chiar pe unii dintre bărbaţi). Spectacolul îi are în centrul „electricităţii” pe Doctorul Givings şi pe soţia acestuia şi modul în care noua lui terapie le afectează întreaga viaţă domestică.

Un articol de Petre Ivan|31 Martie 2017

Într-un mod aparent perfect, într-o casă victoriană înstărită, arătosul gentleman-om de știință Dr. Givings a inventat (cu cele mai inocente intenții) un dispozitiv extraordinar pentru tratarea „isteriei” la femei (și, ocazional, la bărbați): vibratorul.

Mereu prin preajma laboratorului doctorului, tânăra și energica lui soție încearcă din răsputeri să se apropie de fiica lor nou-născută și se întreabă ce se întâmplă mai exact în „camera alăturată”.

Când o nouă pacientă „isterică” și soțul acesteia aduc o doică, dar și propria lor relație complicată în casa doctorului, Dr. și Doamna Givings trebuie să-și examineze natura propriului mariaj și să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat să iubești o persoană. Nu doar „electric”…

Distribuția: Claudiu BLEONȚ, Cerasela IOSIFESCU, Iulia LAZĂR, George Albert COSTEA, Angel RABABOC, Vlad UDRESCU, Iulia COLAN, Alina MANGRA.

Regia artistică, traducere și adaptare – Dragoș MUȘOIU, asistent de regie – Cătălin VIERU, decor -Andreea Simona NEGRILĂ, Costume – Elena GHEORGHE, muzica – Tibor CARI.

Claudiu Bleonț despre ,,Elefantul din cameră

L-am întâlnit pe Claudiu Bleonț, actorul care interpretează personajul doctorului Givings, între două repetiții pentru piesele în care joacă și am profitat de ocazie ca să înțelegem mai multe despre acest Elefant misterios:

Elefantul din camera

Elefantul din camera

Cum a fost prima întâlnire dintre actorul Claudiu Bleonț și ,,Elefantul din cameră ?

Claudiu Bleonț: Întâlnirea cu Elefantul a fost înfricoșătoare….pentru că s-a stecurat cu Trompa în creierul meu și a supt înfometat și bruma de substanță pe care o mai aveam….lăsâdu -mă dezgolit să mă accept așa cum sunt!

Ați mai jucat în regia lui Alexandru Mușoiu și în ,,Spargerea” cât de diferit l-ați găsit acum?

Claudiu Bleonț: Dragoș Mușoiu după Spargerea a condus “Elefantul din cameră sau The Vibrator Play ” așa este titlul exact al piesei, cu intuiția unei Călăuze în labirintul mitologic al subconștientlui uman! WOW!

Textul Sarei Ruhl a fost nominalizat la Premiul Pulitzer, în ce fel l-ai perceput?

Claudiu Bleonț: Să primești la 40 de ani, de la două din cele mai importante Fundații pentru  literatură și artă din lume și din America, pentru piesa de teatru scrisă de tine ” Elafantul din cameră sau The Vibrator Play”   odată suma de 900.000 $ și apoi 200.000$ ca recunoaștere a valorii acestei piese de teatru , cred că spune TOT.

Elefantul din cameră se va juca pe 6 si 11 aprilie pe scena Teatrului Național ,,Marin Sorescu” din Craiova.

Foto: Elefantul din camera – Teatrul National din Craiova

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

Page 1 of 79112345...102030...Last »