Claudiu Bleonț, într-o nouă premieră – ,,Elefantul din camera”, pe scena Naționalului din Craiova
https://www.ziarulmetropolis.ro/claudiu-bleont-intr-o-noua-premiera-elefantul-din-camera-pe-scena-nationalului-din-craiova/

ELEFANTUL DIN CAMERĂ (sau The Vibrator Play), de Sarah Ruhl (USA), este o comedie neagră despre intimitate şi electricitate, ultima înţeleasă ca adjuvant al… intimităţii de cuplu. Pe la 1880, în zorii erei electricităţii, apăreau bizare fapte istorice conform cărora medicii foloseau vibratoare pentru a trata femeile „isterice” (şi chiar pe unii dintre bărbaţi). Spectacolul îi are în centrul „electricităţii” pe Doctorul Givings şi pe soţia acestuia şi modul în care noua lui terapie le afectează întreaga viaţă domestică.

Un articol de Petre Ivan|31 martie 2017

Într-un mod aparent perfect, într-o casă victoriană înstărită, arătosul gentleman-om de știință Dr. Givings a inventat (cu cele mai inocente intenții) un dispozitiv extraordinar pentru tratarea „isteriei” la femei (și, ocazional, la bărbați): vibratorul.

Mereu prin preajma laboratorului doctorului, tânăra și energica lui soție încearcă din răsputeri să se apropie de fiica lor nou-născută și se întreabă ce se întâmplă mai exact în „camera alăturată”.

Când o nouă pacientă „isterică” și soțul acesteia aduc o doică, dar și propria lor relație complicată în casa doctorului, Dr. și Doamna Givings trebuie să-și examineze natura propriului mariaj și să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat să iubești o persoană. Nu doar „electric”…

Distribuția: Claudiu BLEONȚ, Cerasela IOSIFESCU, Iulia LAZĂR, George Albert COSTEA, Angel RABABOC, Vlad UDRESCU, Iulia COLAN, Alina MANGRA.

Regia artistică, traducere și adaptare – Dragoș MUȘOIU, asistent de regie – Cătălin VIERU, decor -Andreea Simona NEGRILĂ, Costume – Elena GHEORGHE, muzica – Tibor CARI.

Claudiu Bleonț despre ,,Elefantul din cameră

L-am întâlnit pe Claudiu Bleonț, actorul care interpretează personajul doctorului Givings, între două repetiții pentru piesele în care joacă și am profitat de ocazie ca să înțelegem mai multe despre acest Elefant misterios:

Elefantul din camera

Elefantul din camera

Cum a fost prima întâlnire dintre actorul Claudiu Bleonț și ,,Elefantul din cameră ?

Claudiu Bleonț: Întâlnirea cu Elefantul a fost înfricoșătoare….pentru că s-a stecurat cu Trompa în creierul meu și a supt înfometat și bruma de substanță pe care o mai aveam….lăsâdu -mă dezgolit să mă accept așa cum sunt!

Ați mai jucat în regia lui Alexandru Mușoiu și în ,,Spargerea” cât de diferit l-ați găsit acum?

Claudiu Bleonț: Dragoș Mușoiu după Spargerea a condus “Elefantul din cameră sau The Vibrator Play ” așa este titlul exact al piesei, cu intuiția unei Călăuze în labirintul mitologic al subconștientlui uman! WOW!

Textul Sarei Ruhl a fost nominalizat la Premiul Pulitzer, în ce fel l-ai perceput?

Claudiu Bleonț: Să primești la 40 de ani, de la două din cele mai importante Fundații pentru  literatură și artă din lume și din America, pentru piesa de teatru scrisă de tine ” Elafantul din cameră sau The Vibrator Play”   odată suma de 900.000 $ și apoi 200.000$ ca recunoaștere a valorii acestei piese de teatru , cred că spune TOT.

Elefantul din cameră se va juca pe 6 si 11 aprilie pe scena Teatrului Național ,,Marin Sorescu” din Craiova.

Foto: Elefantul din camera – Teatrul National din Craiova

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.