Clint Eastwood, film biografic despre pilotul-erou Chesley „Sully” Sullenberger
https://www.ziarulmetropolis.ro/clint-eastwood-va-regiza-un-film-biografic-despre-pilotul-erou-chesley-sully-sullenberger/

Clint Eastwood va regiza şi va produce un film biografic despre pilotul-erou Chesley „Sully” Sullenberger, potrivit unui anunţ făcut, marţi, de studiourile Warner Bros. Scenariul filmului va fi adaptat după memoriile scrise de Sullenberger, în 2009, „Highest Duty: My Search for What Really Matters”.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2015

Volumul prezintă viaţa personală a pilotului înainte de legendara sa acţiune, din ianuarie 2009, când a reuşit aducerea la sol în siguranţă a unui avion al companiei americane US Airways, pe râul Hudson, din New York, după ce aeronava a fost avariată la puţin timp după decolare, din cauza unui stol de gâşte care a zburat înspre motoare.

„Sully” a devenit rapid un erou naţional american, datorită acţiunilor sale, şi a fost ulterior curtat de diferite partide politice din ţară pentru a ocupa funcţii publice, dar acesta a refuzat să se asocieze în vreun fel cu ele.

„Sunt foarte fericit că povestea mea este în mâinile unui povestitor şi cineast atât de înzestrat, Clint Eastwood”, a declarat, marţi, pilotul, ca o reacţie la anunţul făcut de studiourile Warner Bros.

Clint Eastwood a regizat, totodată, şi filmul „Lunetistul american/ American Sniper”, cu Bradley Cooper, inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak. Această peliculă a fost un adevărat succes, având încasări de 543,4 milioane de dolari.

Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat patru premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: „Pentru un pumn de dolari” (1964), „Pentru câţiva dolari în plus” (1965) şi „Cel bun, cel rău, cel urât” (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile „Necruţătorul” (1992), „În bătaia puştii” (1993), „Podurile din Madison County” (1995), „O fată de milioane/ Million Dollar Baby” (2004), „Scrisori din Iwo Jima” (2006) şi „Steaguri pline de glorie” (2006).

„Gran Torino”, lungmetraj în care Eastwood a fost şi interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al încasărilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial.

Celebrul regizor american a realizat şi lungmetrajul „Invictus”, o peliculă despre Nelson Mandela, care a avut premiera în decembrie 2009, dar şi pelicula „J. Edgar”, despre viaţa şi cariera lui J. Edgar Hoover, fondatorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), interpretat de Leonardo DiCaprio, ce a avut premiera în noiembrie 2011.

Foto: Clint Eastwood – cinemagia

01
/04
/20

INTERVIU Regizorul basarabean Dragoş Turea vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre "Grădina Sovietică" (2019), documentarul său care discută înfricoşătoarele experimente secrete cu energie atomică făcute de sovietici în agricultura din Republica Moldova.

31
/03
/20

Premiile Radio România Cultural, care ar fi trebuit să fie decernate în cadrul unei gale programată inițial să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, au fost anunțate, luni, 30 martie 2020, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural.

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

18
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă și prezentat în premieră în secțiunea Forum la Berlinale, documentarul de aproape trei ore „Ieșirea trenurilor din gară” (2020) este cel mai solicitant, dar și cel mai tulburător film al lui Radu Jude. Un film-document despre Pogromul de la Iași din 1941.

17
/03
/20

Bad Unicorn pune la dispoziție pe platforma video on demand Vimeo 8 titluri din portofoliu: Despre trup și suflet (r: Ildikó Enyedi), Tărâmul Binecuvântat (r: Francis Lee), Atelierul (r: Laurent Cantet), Dovlatov (r: Alexey German Jr), Utoya: 22 iulie (r: Erik Poppe), Vinovatul (r: Gustav Möller), Păsări Călătoare (r: Cristina Gallego, Ciro Guerra) și Amanda (r: Mikhaël Hers) sunt acum disponibile online pe https://vimeo.com/badunicorn.

16
/03
/20

Ținând cont de evoluția epidemiei COVID-19, dar și de măsurile luate recent de autorități, cu părere de rău vă anunțăm că am decis amânarea celei de-a IV-a ediții a rezidenței-consurs The Script Contest.

16
/03
/20

Lansarea în cinematografe a filmului „5 Minute”, scris și regizat de Dan Chișu, a fost amânată. Lungmetrajul ar fi trebuit să aibă premieră națională pe 27 martie 2020, fiind distribuit de Domestic Film. Decizia a fost luată ținând cont de contextul epidemiologic actual și în acord cu măsurile luate deja de autorități pentru evitarea răspândirii noului virus, Covid -19.

Page 1 of 25912345...102030...Last »