Clint Eastwood, film biografic despre pilotul-erou Chesley “Sully” Sullenberger
https://www.ziarulmetropolis.ro/clint-eastwood-va-regiza-un-film-biografic-despre-pilotul-erou-chesley-sully-sullenberger/

Clint Eastwood va regiza şi va produce un film biografic despre pilotul-erou Chesley “Sully” Sullenberger, potrivit unui anunţ făcut, marţi, de studiourile Warner Bros. Scenariul filmului va fi adaptat după memoriile scrise de Sullenberger, în 2009, “Highest Duty: My Search for What Really Matters”.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2015

Volumul prezintă viaţa personală a pilotului înainte de legendara sa acţiune, din ianuarie 2009, când a reuşit aducerea la sol în siguranţă a unui avion al companiei americane US Airways, pe râul Hudson, din New York, după ce aeronava a fost avariată la puţin timp după decolare, din cauza unui stol de gâşte care a zburat înspre motoare.

“Sully” a devenit rapid un erou naţional american, datorită acţiunilor sale, şi a fost ulterior curtat de diferite partide politice din ţară pentru a ocupa funcţii publice, dar acesta a refuzat să se asocieze în vreun fel cu ele.

“Sunt foarte fericit că povestea mea este în mâinile unui povestitor şi cineast atât de înzestrat, Clint Eastwood”, a declarat, marţi, pilotul, ca o reacţie la anunţul făcut de studiourile Warner Bros.

Clint Eastwood a regizat, totodată, şi filmul “Lunetistul american/ American Sniper”, cu Bradley Cooper, inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane, pentru modul în care a luptat în Irak. Această peliculă a fost un adevărat succes, având încasări de 543,4 milioane de dolari.

Clint Eastwood, născut în 1930, a câştigat patru premii Oscar ca actor, regizor şi producător. Şi-a început cariera de actor jucând în câteva producţii neînsemnate ale studiourilor Universal, dar primele succese le-a avut în filmele western regizate de Sergio Leone: “Pentru un pumn de dolari” (1964), “Pentru câţiva dolari în plus” (1965) şi “Cel bun, cel rău, cel urât” (1966). Filmele sale au fost apreciate de critici şi de public, cele mai mari succese înregistrându-le cu producţiile “Necruţătorul” (1992), “În bătaia puştii” (1993), “Podurile din Madison County” (1995), “O fată de milioane/ Million Dollar Baby” (2004), “Scrisori din Iwo Jima” (2006) şi “Steaguri pline de glorie” (2006).

“Gran Torino”, lungmetraj în care Eastwood a fost şi interpret, este cel mai de succes film al acestuia din punct de vedere al încasărilor, cu 260,5 milioane de dolari la nivel mondial.

Celebrul regizor american a realizat şi lungmetrajul “Invictus”, o peliculă despre Nelson Mandela, care a avut premiera în decembrie 2009, dar şi pelicula “J. Edgar”, despre viaţa şi cariera lui J. Edgar Hoover, fondatorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), interpretat de Leonardo DiCaprio, ce a avut premiera în noiembrie 2011.

Foto: Clint Eastwood – cinemagia

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

07
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în România la TIFF și Astra, „Așteptați răspunsul operatorului” (2020), de Pavel Cuzuioc, regizor de origine basarabeană stabilit în Austria, este un reușit documentar filmat în Republica Moldova, Ucraina, România și Bulgaria. Portretul tandru al unei regiuni, având ca protagoniști instalatori de telefonie, televiziune prin cablu și internet.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »