„Clipe de viaţă” de William Saroyan la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/clipe-de-viata-de-william-saroyan-la-tvr-2/

Iubitorii teatrului pot vedea, în această seară, de la ora 19.20, la TVR 2, înregistrarea din 1967 a spectacolului „Clipe de viaţă” (The Time of Your Life) de William Saroyan, în regia lui Liviu Ciulei. În rolul principal, Liviu Ciulei, secondat de actorii Gina Patrichi, Petre Gheorghiu, Fory Eterle, Dan Damian, Dumitru Onofrei, Dumitru Furdui şi alţii.

Un articol de Petre Ivan|6 Iunie 2016

Spectacolul „Clipe de viaţă” de William Saroyan, înregistrat de TVR în anul 1967,  face parte din Arhiva de Aur a Televiziunii, iar rolurile sunt interpretate de colectivul Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”.

In distributie:

Liviu Ciulei, Dan Damian, Petre Gheorghiu, Gina Patrichi, Dumitru Onofrei, Dorin Dron, Dumitru Furdui, Dumitru Dumitru, Gheorghe Novac, Geta Marutza, Ana Negreanu, Catalina Pintilie, Gheorghe Oprina, Fory Eterle, Mircea Basta, Nicolae Mavrodin, Beatrice Biega, Mihaela Juvara, Mimi Enaceanu, Vasile Florescu, Niculita Teodoru, Ioana Cocea, Vasile Boghita, Traian Petrut, Traian Marinescu, Stefan Batan.

Scenografia Giulio Tincu

Ilustratia muzicala Niculita Teodoru

Regia artistica Liviu Ciulei

Foto: Clipe de viaţă, Gina Patrichi, Ana Szeles, Liviu Ciulei și Victor Rebengiuc  – www.tvr.ro

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »