Cluj: La Festivalului Internaţional „Comedy Cluj”, vor rula peste 130 de filme realizate de cineaşti din 35 de ţări
https://www.ziarulmetropolis.ro/cluj-la-festivalului-international-comedy-cluj-vor-rula-peste-130-de-filme-realizate-de-cineasti-din-35-de-tari/

Peste 130 de filme realizate de cineaşti din 35 de ţări vor fi proiectate la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care se va desfăşura între 12 şi 21 octombrie. Multe dintre filmele care vor rula la Cinematografele „Florin Piersic” şi „Victoria”, la Casa TIFF, Casa Tranzit şi la Klausenburg […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Peste 130 de filme realizate de cineaşti din 35 de ţări vor fi proiectate la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care se va desfăşura între 12 şi 21 octombrie.

Multe dintre filmele care vor rula la Cinematografele „Florin Piersic” şi „Victoria”, la Casa TIFF, Casa Tranzit şi la Klausenburg Cafe vor fi prezentate în premieră în România. Publicul este aşteptat, de asemenea, la ateliere de lucru, expoziţii, spectacole cu piese de teatru şi la câteva reprezentaţii stradale. La festival sunt invitate peste 100 de personalităţi ale cinematografiei româneşti şi străine, printre care reputaţii actori Marcel Iureş şi Horaţiu Mălăele.

Producţiile înscrise în acest an în competiţia filmului de lung metraj a festivalului sunt „Baikonur”, în regia lui Veit Helmer, (Germania), „Ucigându-l pe Bono/Killing Bono”, regia Nick Hamm (Irlanda), „Hysteria”, regia Tanya Vexler (Marea Britanie/Franţa), „Chinese Take-Away/ Un Cuento Chino”, regia Sebastian Borensztein (Argentina), „Pista/The Runway”, regia Ian Power (Irlanda/Luxemburg), „Stare de şoc/Stnaje Soka”, regizor Andrej Kosak (Slovenia), „OZN în ochii ei/ UFO in Her Eyes”, regia Xiaolu Guo (China/Germania), „Călătoria/The Trip”, regia Michel Winterbottom (Marea Britanie), şi „Montevideo, puterea unui vis/Montevideo, bog te video”, regia Dragan Bjelogrlic (Serbia).

Juriul competiţiei este compus din Thom Palmen – director Umea Film Festival din Suedia, Laurenţiu Damian – regizor şi scenarist, profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, Sebastian Stern – regizor german, câştigător al premiului pentru cea mai bună regie la ediţia din 2011 a „Comedy Cluj” pentru filmul „Bondarul / Die Hummel”, Declan Cassidy – regizor şi scenarist, membru fondator al Irish Film and Television Academy, şi Vivek Singhania – producător indian, cu numeroase proiecte cinematografice pentru Bollywood.

Ca şi la ediţiile precedente, juriul secţiunii de filme de scurt metraj va fi format din critici de film, jurnalişti şi bloggeri.

Marelui actor Horaţiu Mălăele îi va fi decernat Premiul de excelenţă la „Comedy Cluj”. Publicul va putea viziona filmul „Divorţ din dragoste”, realizat de cineastul Andrei Blaier în anul 1991, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal, în 17 octombrie, la Cinematograful „Victoria”.

Actorul Marcel Iureş va veni la Festivalul de la Cluj-Napoca în data de 14 octombrie, de această dată în ipostaza de om de teatru, protagonist al unui spectacol tulburător, în piesa „Absolut!”, pusă în scenă la Teatrul ACT din Bucureşti de regizorul Alexandru Dabija. Spectacolul cu piesa inspirată de povestirea „Ivan Turbincă” de Ion Creangă se va juca la Teatrul Naţional, preţul unui bilet fiind de 60 de lei.

În secţiunile „Focus Israel” şi „Focus Ungaria” ale festivalului vor rula filmele „2 night”, regia Roi Werner (2010), „Lenin în Octombrie”, regia Evgeny Ruman (2010), „Copiii Dragonului Verde”, regia Bence Miklauzic (2010), „Fotbal din vremurile bune” regia Sandor Pal (1973), „Martorul”, regia Peter Bacso (1969) şi „Mondenele”, regia Peter Timar (1997).

Pentru amatorii de filme de groază, în secţiunea „Fantasy/Horror” vor rula 12 filme, printre care „O pisică la Paris/Une vie de chat” creaţie din 2010 a cineaştilor Jean-Loup Felicioli şi Alain Gagnol, şi „Un monstru la Paris”, turnat anul trecut de regizorul Bibo Bergeron.

Biletele pentru proiecţiile de la „Comedy Cluj” se pot cumpăra, cu anticipaţie, la Cinematograful „Florin Piersic” şi costă 9 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari 7 lei. Preţul unui abonament pentru cinci proiecţii de filme este 35 lei, iar pentru zece proiecţii – 60 de lei. Pentru Gala de Decernare a Premiilor şi Noaptea Spot-urilor Publicitare preţul biletului este de 15 lei. La Klausenburg Cafe, intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Sursa: Agerpres

05
/06
/20

În acest context ieșit din comun, cea de-a 24-a ediție a FFE se mută din sălile de cinema în spațiul online și oferă acces gratuit de pe 8 până pe 21 iunie pe două platforme: în perioada 8-16 iunie pe platforma FFE.ro, iar între 17-21 iunie pe platforma TIFF Unlimited.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

03
/06
/20

Joi, 4 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Cristian Măcelaru, va avea în program lucrările „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson și „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27 de Serghei Rahmaninov. Solistă este mezzosoprana Aura Twarowska.

02
/06
/20

Andi Dumitrescu anunță lansarea primului single de pe albumul solo, Orbitor, un featuring cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks. Andi Dumitrescu este fondatorul și compozitorul trupei de folk - rock ambiental Bucium, cu care a înregistrat până acum patru albume - Voievozii, Live în Codrul Ascuns, Miorița și Zimbrul Alb. În paralel cu albumele conceptuale Bucium, Andi Dumitrescu a compus câteva zeci de cântece ce se pot încadra în folk, indie rock, singer/songwriter.

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

Page 1 of 88912345...102030...Last »