Cluj-Napoca, pe lista celor mai frumoase, dar subestimate, orașe frumoase ale lumii
https://www.ziarulmetropolis.ro/cluj-napoca-pe-lista-celor-mai-frumoase-dar-subestimate-orase-frumoase-ale-lumii/

Cel de-al doilea oraş ca mărime al României, Cluj-Napoca, a fost inclus, alături de Ankara, Erevan, Debreţin, Varşovia, Norwich, Plovdiv, printre altele, pe o listă cu 20 dintre cele mai frumoase oraşe din lume dar care sunt vizitate de puţini turişti, potrivit CNN, citat de news.ro.

Un articol de Petre Ivan|5 august 2019

Clujul este adesea văzut ca un punct de oprire pentru călătorii în căutare de aventuri în aer liber în Munţii Apuseni sau pentru cei dornici să admire istoria Transilvaniei.

Celelalte oraşe incluse în listă sunt: Norwich (Anglia), Aarhus (Danemarca), Anvers din Belgia (numit capitala de diamant a lumii), Haga (Olanda), Orange (Franţa), Sarajevo, capitala Bosniei şi Herţegovinei, Pristina, cea mai tânără capitală a Europei, Malmo, Aberdeen, numit “floarea Scoţiei”, capitala Elveţiei, Berna, Varşovia, Tbilisi (Georgia), Minsk, (Belarus), Erevan, capitala Armenieim Debreţinm alternativa mai puţin aglomerată a Budapestei, Ankara este al doilea cel mai mare oraş din Turcia după Istanbul, dar cu siguranţă mai puţin aglomerat, Plovdiv (Bulgaria), unde există un amfiteatru roman şi un oraş vechi colorat, Trondheim, capitala istorică a vikingilor sau Torino, capitala regiunii Piemonte.

Știrea completă, aici.

Foto: Cluj-Napoca – facebook

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

22
/09
/20

Cea de-a opta ediție Festivalul Național de Improvizație - !MPRO - va avea loc între 22-25 octombrie 2020, la terasa acoperită a Casei Universitarilor din București (strada Dionisie Lupu 46). Tema acestui an - Procesul creativ - invită participanții să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație.

21
/09
/20

O Gală a Premiilor UNITER la Craiova înseamnă o triplă sărbătoare: 30 de ani de la înființarea UNITER, 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu” și ... bucuria revederii cu artiști și parteneri după șase luni de așteptare.

Pagina 1 din 91612345...102030...Ultima »