Colajul „Van Gogh”, semnat Adrian Ghenie, adjudecat contra sumei de 65.000 de euro
https://www.ziarulmetropolis.ro/colajul-van-gogh-semnat-adrian-ghenie-adjudecat-contra-sumei-de-65-000-de-euro/

Colajul „Van Gogh”, semnat Adrian Ghenie, a fost adjudecat online contra sumei de 65.000 de euro la casa Lavacow, în sesiunea „Going East”, care a fost organizată la începutul lunii noiembrie. Lucrarea este semnată şi datată pe spate „Ghenie 2015”.

Un articol de Petre Ivan|15 noiembrie 2017

„Going East”, licitaţia de artă postbelică şi contemporană a casei de licitaţii online, Lavacow, a atins un nou record de aproape 350.000 de euro în seara de 7 noiembrie.

Un record important a constat în numărul de paşi de licitare la lucrarea Getei Brătescu („Vestigiu”, 15.000 de euro), adjudecată în 41 de paşi şi la lucrarea lui Adrian Ghenie – „Van Gogh”, 65.000 de euro, care s-a adjudecat după 27 de paşi.

A devenit astfel cea mai bună licitaţie online de la înfiinţarea pieţei româneşti de artă şi cea mai bună licitaţie de artă contemporană din sezonul 2017 – 2018, o dovadă a faptului că vânzările online reprezintă o modalitate excelentă de a obţine acces la pieţele care până acum nu puteau fi accesate.

Printre recordurile de autor înregistrate se numără „Peisaj Suprarealist”, de Andrei Cădere, vândut cu 26.000 de euro, şi „Os”, de Napoleon Tiron, cu 3.200 de euro.

„The Fear (Spaime)”, de Corneliu Baba, a fost adjudecat contra sumei de 50.000 de euro, ca şi „Poissons Cardinaux (Peşti Cardinali)”, de Ion Ţuculescu.

Casa de licitaţii online Lavacow este activă pe piaţa românească de peste trei ani, fiind specializată pe artă postbelică şi contemporană.

Despre Adrian Ghenie

În vârstă de 40 de ani, Adrian Ghenie s-a născut în Baia Mare şi este unul dintre cei mai apreciaţi pictori români.

Cel mai scump tablou al lui s-a vândut anul trecut cu aproape opt milioane de euro, la o licitaţie organizată de casa Christie`s din Londra.

Foto: Adrian Ghenie, Colajul „Van Gogh” – facebook

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, spectacol semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

29
/11
/23

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru.