Colinde a cappella cu Corul Academic Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/colinde-a-cappella-cu-corul-academic-radio/

Vă este dor de tradiţionalele colinde româneşti şi internaţionale, precum Ziua ninge, Triptic coral, Sus la poarta raiului, Colindiţa, We Wish You a Merry Christmas, Jingle Bells sau Deck the Hall de Gordon Langford? Aveţi ocazia să le reascultaţi, în variantă a cappella, marţi, 20 decembrie 2016, de la ora 19.00, la Sala Radio, alături de Corul Academic Radio.

Un articol de Petre Ivan|16 decembrie 2016

Invitații serii vor fi membrii grupului vocal Anatoly, compus din Andrada Mureşan, Gabriel Baciu, Ciprian Cucu, Marius Modiga.

Corul Academic Radio şi-a câştigat de-a lungul celor peste 75 de ani de activitate un loc de necontestat în rândul ansamblurilor de profil din ţară şi străinătate. În prezent dirijorul Ciprian Ţuţu este  cel care urmăreşte şi contribuie la evoluţia ansamblului.

Repertoriul corului relevă preocuparea pentru promovarea muzicii corale româneşti, o misiune asumată şi certificată prin numeroasele înregistrări păstrate în arhiva Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi prin discurile sau compact discurile deja editate. Totodată, repertoriul universal este reprezentat de lucrări corale sau vocal-simfonice de referinţă, prezentate în numeroasele concerte susţinute de-a lungul timpului.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe radioromaniacultural.ro sau romania-muzical.ro.

Foto: Corul Academic Radio – Alexandru Dolea

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.