Colinde traditionale, interpretate in sase limbi de copii din scolile brasovene, la Biserica Neagra
https://www.ziarulmetropolis.ro/colinde-traditionale-interpretate-in-sase-limbi-de-copii-din-scolile-brasovene-la-biserica-neagra/

Peste 100 de copii, elevi din clasele I-XII de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi ai ansamblului Canzonetta din Braşov îşi vor uni glasurile şi instrumentele pentru a cânta colinde tradiţionale europene în cadrul unui spectacol intitulat „Ascultaţi colindul îngerilor la Biserica Neagră”, se precizează într-un […]

Un articol de Andrada Văsii|19 decembrie 2012

Peste 100 de copii, elevi din clasele I-XII de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi ai ansamblului Canzonetta din Braşov îşi vor uni glasurile şi instrumentele pentru a cânta colinde tradiţionale europene în cadrul unui spectacol intitulat „Ascultaţi colindul îngerilor la Biserica Neagră”, se precizează într-un comunicat transmis de Biserica Evanghelică, Parohia Braşov.

Sub conducerea profesorilor Ingeborg Acker, Claudia Miriţescu, Gizella Benedek, Gabriela Schlandt, Laura Greavu şi Steffen Schlandt, copiii vor cânta colinde în limbile română, germană, maghiară, latină, engleză şi franceză.

Proiectul, desfăşurat de Biserica Evanghelică Parohia Braşov şi Fundaţia Forum ARTE, s-a născut din dorinţa de a stimula interesul copiiilor pentru muzică, de a le transmite bucuria de a cânta colinde din diverse zone geografice. Muzicienii braşoveni se vor alătura copiilor şi vor completa ansamblul vocal-instrumental.

„Sperăm astfel să păstrăm vie tradiţia colindului, ce include atât interpreţii cât şi ascultătorii, în lauda şi preamărirea lui Dumnezeu pentru naşterea Mântuitorului”, se mai arată în comunicatul de presă.

Manifestarea începe vineri, la ora 17.00 la Biserica Neagră, iar biletul de intrare costă 5 lei. Acestea se pot cumpăra de la Biserica Neagră începând de miercuri până vineri cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, când se va permite şi accesul publicului în biserică.

 

Sursa: Agerpres

11
/10
/23

Toamnă cu surprize de la Teatrul Apropo: nu mai puțin de șapte comedii, dintre care două în premieră îi așteaptă pe bucureșteni atât la Teatrul Apropo – sala din Pipera, cât și în noul spațiu al teatrului, de la Cinema Europa.

11
/10
/23

„Eu cred încă în catharsis”, a spus Thomas Ostermeier în cadrul unei întâlniri care a avut loc la București, cu prilejul prezentării spectacolului „O istorie a violenței”, în cadrul X-FEST, organizat de Teatrul Excelsior.

10
/10
/23

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat în weekend, spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”, coregrafia Marcello Algeri, asistent coregrafie Sabrina Rinaldi, pe scena Festivalului Internațional de Balet Siracusa, Italia, festival ajuns anul acesta la ediția cu numărul 32.

10
/10
/23

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani va juca trei spectacole la Chișinău, între 13-15 octombrie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, organizat de Teatrul Național „Satiricus – I.L. Caragiale”.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.