Colinde traditionale, interpretate in sase limbi de copii din scolile brasovene, la Biserica Neagra
https://www.ziarulmetropolis.ro/colinde-traditionale-interpretate-in-sase-limbi-de-copii-din-scolile-brasovene-la-biserica-neagra/

Peste 100 de copii, elevi din clasele I-XII de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi ai ansamblului Canzonetta din Braşov îşi vor uni glasurile şi instrumentele pentru a cânta colinde tradiţionale europene în cadrul unui spectacol intitulat „Ascultaţi colindul îngerilor la Biserica Neagră”, se precizează într-un […]

Un articol de Andrada Văsii|19 decembrie 2012

Peste 100 de copii, elevi din clasele I-XII de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi ai ansamblului Canzonetta din Braşov îşi vor uni glasurile şi instrumentele pentru a cânta colinde tradiţionale europene în cadrul unui spectacol intitulat „Ascultaţi colindul îngerilor la Biserica Neagră”, se precizează într-un comunicat transmis de Biserica Evanghelică, Parohia Braşov.

Sub conducerea profesorilor Ingeborg Acker, Claudia Miriţescu, Gizella Benedek, Gabriela Schlandt, Laura Greavu şi Steffen Schlandt, copiii vor cânta colinde în limbile română, germană, maghiară, latină, engleză şi franceză.

Proiectul, desfăşurat de Biserica Evanghelică Parohia Braşov şi Fundaţia Forum ARTE, s-a născut din dorinţa de a stimula interesul copiiilor pentru muzică, de a le transmite bucuria de a cânta colinde din diverse zone geografice. Muzicienii braşoveni se vor alătura copiilor şi vor completa ansamblul vocal-instrumental.

„Sperăm astfel să păstrăm vie tradiţia colindului, ce include atât interpreţii cât şi ascultătorii, în lauda şi preamărirea lui Dumnezeu pentru naşterea Mântuitorului”, se mai arată în comunicatul de presă.

Manifestarea începe vineri, la ora 17.00 la Biserica Neagră, iar biletul de intrare costă 5 lei. Acestea se pot cumpăra de la Biserica Neagră începând de miercuri până vineri cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, când se va permite şi accesul publicului în biserică.

 

Sursa: Agerpres

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.