Comedia acasă la… Tudor Arghezi
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-acasa-la-tudor-arghezi/

Proiectul „Comedia acasă la…” continuă cu invitaţia actorului Dragoş Huluba de a păşi pragul casei scriitorului Tudor Arghezi şi a soţiei acestuia, Paraschiva. Gazdă i-a fost Marieta Mihăiţă, muzeograf al casei memoriale „Mărţişor”.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2020

Săptămâna aceasta, în compania celor doi, puteți parcurge istoria unui loc special, păstrat în suflete de fiecare dintre vizitatorii noștri dintotdeauna.

Like & Share our event: https://www.facebook.com/events/221538945543951/

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, realizează proiectul on-line „COMEDIA ACASĂ LA….” prin care propun publicului larg o vizită inedită în cele cinci Case Memoriale MNLR din București: Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, Casa Memorială „Anton Pann”.

Atunci când un actor pătrunde în locuința unui scriitor poate să readucă la viață întregul univers al acestuia, așa că lansăm invitația de a descoperi cum se derula o zi obișnuită din viața sa, în compania actorilor Dragoș Huluba, Alex Conovaru, Delia Nartea, Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Bogdan Cotleț și a muzeografilor caselor memoriale Adrian David, Marieta Mihăiță, Dorothea Nicolescu, Lelia Spirescu, Mădălina Șchiopu.

Proiectul se desfășoară în perioada 2 iulie – 6 august, în fiecare zi de joi a săptămânii, începând cu ora 21.00, pe platformele on-line ale celor două instituții, în principal, pe Site, Facebook, Instagram, YouTube, Vimeo, precum și pe cât mai multe dintre platformele partenerilor, iar spectatorii vor putea urmări, prin intermediul unui videoclip săptămânal transmis în regim de premieră live, vizitele realizate de actorii Teatrului de Comedie. Materialele de prezentare vor fi precedate de scurte making of-uri, prin care vom publica și imaginile din culisele unei zile de filmare.

Regia: Vlad Massaci

Credite foto/video making of: Alexandru Turcu

Credite foto afiș: Andrei Runcanu Photography (portrete actori), Andrei Mărgulescu – Fotografii de arhitectură (Casa Memorială „Anton Pann”), Petru Şoşa (casele memoriale)

Vizual: Petru Șoșa

Coordonator multimedia: Alex Ursu

Imagine: Gryg Stoica

24
/05
/14

Ultima dorință a lui Constantin I. Nottara a fost ca lumea să nu-l uite. Marele actor a jucat timp de 60 de ani, 800 de roluri, și a trăit într-o casă construită din banii strânși de colegii de la Teatrul Național. Locuința, devenită apoi muzeu memorial, riscă să fie vândută.

24
/05
/14

Filmele de la TIFF se văd la București între 10 și 19 iunie, într-o retrospectivă organizată la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și J’ai Bistrot.

24
/05
/14

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a primit diploma pentru cel mai bun eveniment al anului în cadrul Galei Premiilor de Excelență a Hotel Tourism & Leisure Investment Conference

23
/05
/14

Actorii Daniela Nane și Istvan Teglas vor fi gazdele evenimentului caritabil Ghiozdănelul de vacanță, care va avea loc duminică, 1 iunie la cafeneaua La un ceai, situată în str. Luigi Cazzavillan nr 25.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

23
/05
/14

În “Bani din cer”, Umorul e acasă. Aceasta este o comedie, o farsă dacă vreți, foarte contemporană. Așa cum au sesizat înțelepții încă de acum șase-șapte decenii banii au câștigat războiul cu zeii. Spectacolul se joacă în seara asta, de la ora 19.00, la Teatrul de Comedie.

23
/05
/14

Despre muzica electronică, hituri, folclor, dar şi manele - cu Adrian Enescu, invitatul care s-a remarcat şi printr-o carieră internaţională de succes, duminică, 25 mai, de la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

23
/05
/14

ŞTIAŢI CĂ... într-o zi de 23 mai s-a stins din viaţă dramaturgul norvegian Henrik Ibsen, considerat părintele teatrului modern european, unul dintre reprezentanții de seamă ai dramei de idei din literatura mondială?