Comedia “Holmes & Watson” deschide anul 2019 cu umor, la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-holmes-watson-deschide-anul-2019-cu-umor-la-cinema/

Primul week-end din 2019 aduce pe marile ecrane din România o nouă producţie Columbia Pictures: “Holmes & Watson” – o comedie de aventuri, probabil cel mai amuzant film de până acum despre celebrul detectiv şi asistentul său. Cei nerăbdători îl vor putea urmări, în avanpremieră, încă din 28 decembrie 2018.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2018

Îndrăgitul duet Will Ferrell – John C. Reilly revine într-o nouă comedie: “Holmes & Watson”, povestea super-detectivului Sherlock Holmes și a asistentului său, dr. Watson, inspirată de romanul best-seller al lui Sir Arthur Conan Doyle.

De data aceasta, Sherlock Holmes și dr. Watson au o misiune regală: salvarea Reginei! Maleficul Moriartya revenit în scenă, iar inspectorul Lestrade, șeful Scotland Yard,apelează din nou, plin de speranță, la ajutorul super-detectivului. Se va descurca oare cu o asemenea provocare? Doar unul este Holmes! Și tot unul și Watson… din fericire!

Opt ani au trecut de când Etan Cohen a venit cu ideea filmului până la realizarea productiei. Pasionat din copilarie de aventurile lui Sherlock Holmes, Cohen (cunoscut publicului pentru filme precum “Madagascar 2” sau “Idiocracy”) semnează atât regia, cât și scenariul producției, pornind de la scrierile lui Sir Arthur Conan Doyle. Filmul nu este o adaptare a unei povestiri pre-existente, dar păstrează atmosfera victoriană – edwardiană a vechii Londre și respectă personalitatea personajelor, prezentând cu mult umor relația dintre detectiv și asistentul său.

De-a lungul anilor, Sherlock a fost personaj în multe filme, dar pentru prima dată Holmes și Watson sunt protagoniști în egală măsură, fiecare cu felul său inegalabil de a fi: oricât de genial, cu logica lui inedităși maniera încâlcită de a căuta indicii și dezlega cele mai complicate cazuri, Sherlock Holmes este cam inadaptat din punct de vedere social si nimeni nu-i putea interpreta mai bine bizareriile decât Will Ferrell. Iar Watson îi este atât de loial partenerului său încât nu se da în lături nici de la cele mai… amuzante sacrificii.

Scene de acțiune, perspectivă inedită, un savuros accent britanic și “concurs” de improvizaţii – toate creează o combinaţie excepţională de aventură și umor, într-o cheie clasică și contemporană deopotrivă. Rămâne să ne convingem din 4 ianuarie 2019, la cinema!

Dornici să respecte scenografia operei originale, producătorii au creat decoruri remarcabile: filmările s-au realizat la Londra și în împrejurimi, inclusiv la Tower Bridge şi în grădinile Hampton Court Palace. Străzile moderne și-au recăpătat temporar farmecul de la începutul secolului XX, iar interiorul apartamentului lui Holmes din Baker Street arată întocmai precum cuibul” detectivului. După cum ar spune Sherlock: „E elementar, dragă Watson!”

Din distribuție mai fac parte RebeccaHall (în rolul Dr. Grace Hart), Rob Brydon (inspectorul Lestrade), Kelly Macdonald (alias Mrs. Hudson, menajera lui Holmes), Ralph Fiennes îl interpretează pe personajul negativ Moriarty, iar Hugh Laurie intră în pielea lui Mycroft, fratele lui Sherlock.

Filmul are o durată de 90 de minute,se adresează audienței generale și este distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Foto: Holmes & Watson – facebook

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.