Comedia “Holmes & Watson” deschide anul 2019 cu umor, la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-holmes-watson-deschide-anul-2019-cu-umor-la-cinema/

Primul week-end din 2019 aduce pe marile ecrane din România o nouă producţie Columbia Pictures: “Holmes & Watson” – o comedie de aventuri, probabil cel mai amuzant film de până acum despre celebrul detectiv şi asistentul său. Cei nerăbdători îl vor putea urmări, în avanpremieră, încă din 28 decembrie 2018.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2018

Îndrăgitul duet Will Ferrell – John C. Reilly revine într-o nouă comedie: “Holmes & Watson”, povestea super-detectivului Sherlock Holmes și a asistentului său, dr. Watson, inspirată de romanul best-seller al lui Sir Arthur Conan Doyle.

De data aceasta, Sherlock Holmes și dr. Watson au o misiune regală: salvarea Reginei! Maleficul Moriartya revenit în scenă, iar inspectorul Lestrade, șeful Scotland Yard,apelează din nou, plin de speranță, la ajutorul super-detectivului. Se va descurca oare cu o asemenea provocare? Doar unul este Holmes! Și tot unul și Watson… din fericire!

Opt ani au trecut de când Etan Cohen a venit cu ideea filmului până la realizarea productiei. Pasionat din copilarie de aventurile lui Sherlock Holmes, Cohen (cunoscut publicului pentru filme precum “Madagascar 2” sau “Idiocracy”) semnează atât regia, cât și scenariul producției, pornind de la scrierile lui Sir Arthur Conan Doyle. Filmul nu este o adaptare a unei povestiri pre-existente, dar păstrează atmosfera victoriană – edwardiană a vechii Londre și respectă personalitatea personajelor, prezentând cu mult umor relația dintre detectiv și asistentul său.

De-a lungul anilor, Sherlock a fost personaj în multe filme, dar pentru prima dată Holmes și Watson sunt protagoniști în egală măsură, fiecare cu felul său inegalabil de a fi: oricât de genial, cu logica lui inedităși maniera încâlcită de a căuta indicii și dezlega cele mai complicate cazuri, Sherlock Holmes este cam inadaptat din punct de vedere social si nimeni nu-i putea interpreta mai bine bizareriile decât Will Ferrell. Iar Watson îi este atât de loial partenerului său încât nu se da în lături nici de la cele mai… amuzante sacrificii.

Scene de acțiune, perspectivă inedită, un savuros accent britanic și “concurs” de improvizaţii – toate creează o combinaţie excepţională de aventură și umor, într-o cheie clasică și contemporană deopotrivă. Rămâne să ne convingem din 4 ianuarie 2019, la cinema!

Dornici să respecte scenografia operei originale, producătorii au creat decoruri remarcabile: filmările s-au realizat la Londra și în împrejurimi, inclusiv la Tower Bridge şi în grădinile Hampton Court Palace. Străzile moderne și-au recăpătat temporar farmecul de la începutul secolului XX, iar interiorul apartamentului lui Holmes din Baker Street arată întocmai precum cuibul” detectivului. După cum ar spune Sherlock: „E elementar, dragă Watson!”

Din distribuție mai fac parte RebeccaHall (în rolul Dr. Grace Hart), Rob Brydon (inspectorul Lestrade), Kelly Macdonald (alias Mrs. Hudson, menajera lui Holmes), Ralph Fiennes îl interpretează pe personajul negativ Moriarty, iar Hugh Laurie intră în pielea lui Mycroft, fratele lui Sherlock.

Filmul are o durată de 90 de minute,se adresează audienței generale și este distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Foto: Holmes & Watson – facebook

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.