Comedia ,,Nuntă a la grec 2” vine în întâmpinarea fanilor din 1 aprilie, la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-nunta-a-la-grec-2-vine-in-intampinarea-fanilor-din-1-aprilie-la-cinema/

Continuarea uneia dintre cele mai de succes comedii din ultimii ani, ,,Nunta a la grec 2” va avea premiera în cinematografele din România pe 1 aprilie, fiind distribuită de Freeman Entertainment. 

Un articol de Liliana Matei|31 martie 2016

Nia Vardalos, actriţa nominalizată la Oscar, semnează scenariul şi revine în rolul principal alături de actorii preferaţi din prima parte. Odată descoperit, secretul familiei Portokalos va reuni întregul clan pentru o nouă nuntă, mult mai mare şi mai… grecească.

În scenariul scris de Vardalos, povestea sare peste zece ani de la ultimul moment în care am văzut familia Portokalos. Toula şi Ian sunt căsătoriţi de mult timp şi, aşa cum este normal,  relaţia şi-a mai pierdut din scântei. La fel ca multe mame de adolescenţi, Toula este la cuţite cu fiica ei şi încearcă să găsească timp pentru ea şi relaţia cu soţul ei.

Kirk Jones („Nanny McPhee”) regizează cel de-al doilea capitol al comediei, produs tot de Rita Wilson, împreună cu partenerii Playtone – Tom Hanks şi Gary Goetzman.

Despre interacţiunea regizorului cu membrii distribuţiei Nia Vardalos remarcă: „Mi s-a părut haios să-l văd pe Kirk Jones, regizorul nostru britanic, lucrând cu o distribuţie aşa de colorată, atât de etnică. Nimeni nu-l auzea spunând ceva, pentru că noi vorbeam cu toţii. Mult… Şi foarte tare !”

Din 1 aprilie, îndrăzneaţa şi indrăgita familie Portokalos promite hohote de râs la cinema în ,,Nunta á la grec 2”.

29
/01
/21

Cu o poveste inspirată din fapte reale și o distribuție excepțională, în care se regăsesc Olga Kurylenko, Lambert Wilson și Eduardo Noriega, Traducătorii/ Les traducteurs, un thriller franțuzesc plin de suspans și empatie, regizat de Régis Roinsard și distribuit de Independența Film, va avea premiera în câteva dintre cinematografele din România funcționale în această perioadă începând cu 5 februarie.

25
/01
/21

CARTE DE CINEMA Diversele evoluţii ale tehnologiei audiovizuale din ultimii ani au adus o formă inedită de comentariu despre cinema – eseul-video. Criticul Irina Trocan i-a dedicat o substanţială carte, „Audiovizualul în opoziţie” (2020), în care discută de asemenea şi cinema-ul eseu.

12
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Lansat recent de HBO (care e şi unul dintre producători), cel mai nou film al regizorului Steven Soderbergh, „Let Them All Talk” (2020), vine într-un moment prost. Ce interes poate să stârnească acum povestea unei scriitoare în criză (Meryl Streep) care porneşte într-o călătorie transoceanică pe un vapor de lux alături de două prietene şi un nepot?

11
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Premiat în competiţia Festivalului de la Veneţia pentru cea mai bună actriţă (Vanessa Kirby) şi lansat recent de Netflix, „Pieces of a Woman” (2020) este primul titlu în limba engleză al regizorului maghiar Kornél Mundruczó – un film demn de respect pentru forţa emoţională a câtorva momente, dar nu şi foarte rafinat.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

05
/01
/21

PREVIEW Deși sunt riscante previziunile pentru anul care tocmai a început, există totuși speranțe că situația va fi mai bună decât în 2020. Inclusiv în privința cinematografiei. Prin urmare, încercăm să anticipăm cele mai așteptate filme românești din 2021 – de la noi titluri de Radu Jude sau Daniel Sandu, la debuturi promițătoare.

21
/12
/20

Câștigătorul Trofeului Transilvania și a Premiului Publicului la TIFF aduce pe același ecran actori din Game Of Thrones, Animal Kingdom și The Dark Knight Rises, alături de starul seriei HBO Sharp Objects. Din 18 decembrie, „Babyteeth: Prima iubire” este disponibil online.

16
/12
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera la TIFF şi disponibil online, pe Vimeo, documentarul (de aproape 30 de minute) „Totul pentru Riana”, realizat de Mihai Dragolea, jurnalist devenit şi regizor, este portretul unui tânăr prins între dorinţa de a trăi liber şi obligaţia de a avea grijă de familie.

15
/12
/20

TOP Ce filme româneşti de ficţiune merită reţinute din acest an 2020 în care cinematografia a fost dată peste cap? Cu ce mai rămânem în afară de două încercări radicale ale unor regizori consacraţi, precum „Tipografic Majuscul”, de Radu Jude, şi „Malmkrog”, de Cristi Puiu?