Comedia-revelație în teatrul internațional ajunge la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-revelatie-a-acestui-an-in-teatrul-international-vine-la-bucuresti/

Cea mai premiată comedie a momentului la Londra şi New York – „Cum să distrugi o piesă” – va avea premiera la Bucureşti pe 3 şi 4 noiembrie la Grand Cinema & More. „Cum să distrugi o piesă” este comedia-revelaţie a acestui an în teatrul internaţional.

Un articol de Petre Ivan|19 octombrie 2017

Spectacolul a câștigat numeroase premii, printre care și un trofeu „Laurence Olivier” pentru cea mai bună comedie. Cu o producție spectaculoasă, „Cum să distrugi o piesă” aduce spectatorilor români atmosfera autentică de pe Broadway, umorul de situație și autoironia în raport cu meseria de actor.

În România, spectacolul este produs de WonderTheatre.

Regia îi aparține lui George Dogaru, iar din distributie fac parte: Vlad Logigan, Cătălin Babliuc, Ada Galeș, Andreea Samson, Ilona Brezoianu, Andreea Mateiu, Pavel Bârsan, Răzvan Oprea, Angel Popescu, Andrei Mateiu, Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Marin Grigore, Radu Micu, Adrian Anghel, Silviu Mircescu.

Scenografia este realizată de arhitectul Petre Talea, iar costumele sunt semnate de Eli Damanakis.

„Cum să distrugi o piesă” este o „piesă în piesă”. Spectatorul urm[reste eforturile pline de încurcături ale trupei de teatru de amatori a Politehnicii din Cornley de a pune în scenă drama polițistă „Crima la Conacul Haversham”.

Lucrurile nu merg tocmai bine și tinerii constată că a ajunge până la replica finală cu un spectacol nu e chiar cel mai simplu lucru. Cu toate acestea, actorii rezistă cu stoicism și umor avalanșei de dezastre și se străduiesc să ducă până la capăt piesa.

Premiera spectacolului va avea loc în 3 și 4 noiembrie la Sala Epika din Grand Cinema & More. Spectacolul durează două ore cu o pauză de 20 de minute.

Foto: Cum să distrugi o piesă – facebook

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.